Рецепт вергунів на кефірі

Рецепт вергунів на кефірі
3.8
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 450 г борошна
  • 250 мл кефіру
  • 3-4 ст.л. цукру
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. рослинної олії (+ олія для смаження)
  • 1/2 ч.л. соди (загасити кількома краплями оцту)

Інструкції:

  1. Розігрійте кефір до кімнатної температури, використовуючи мікрохвильову піч або лишіть на кухні на 15-20 хвилин.
  2. Додайте до кефіру цукор і добре перемішайте до однорідної маси.
  3. Розтопіть маргарин на водяній бані та залиште до охолодження до кімнатної температури.
  4. Додайте в кефірну суміш сире яйце, рослинну олію, гашену соду та розмішайте вінчиком до однорідної консистенції.
  5. Просійте борошно через сито та додайте його до кефірної маси. Замішайте м'яке тісто та накрийте його кришкою або плівкою. Залиште тісто на вергуни на кефірі на пів години.
  6. В каструлю з товстим дном додайте склянку рослинної олії та розігрійте її на середньому вогні.
  7. Як тільки олія почне потріскувати, занурте в неї столову ложку тіста та смажте вергуни з обох сторін до золотистої скоринки (приблизно 1-2 хвилини з кожного боку).
  8. Виймайте вергуни з олії та викладіть на друшляк, прикритий паперовим рушником або серветкою, щоб надмірна олія вбралася.
  9. Повторюйте процес до тих пір, поки не закінчиться тісто.
  10. Подавайте вергуни на кефірі теплими, посипані цукровою пудрою за смаком.