Рецепт вергунів на кефірі
Кухня
Інгредієнти:
- 450 г борошна
- 250 мл кефіру
- 3-4 ст.л. цукру
- 1 яйце
- 1 ст.л. рослинної олії (+ олія для смаження)
- 1/2 ч.л. соди (загасити кількома краплями оцту)
Інструкції:
- Розігрійте кефір до кімнатної температури, використовуючи мікрохвильову піч або лишіть на кухні на 15-20 хвилин.
- Додайте до кефіру цукор і добре перемішайте до однорідної маси.
- Розтопіть маргарин на водяній бані та залиште до охолодження до кімнатної температури.
- Додайте в кефірну суміш сире яйце, рослинну олію, гашену соду та розмішайте вінчиком до однорідної консистенції.
- Просійте борошно через сито та додайте його до кефірної маси. Замішайте м'яке тісто та накрийте його кришкою або плівкою. Залиште тісто на вергуни на кефірі на пів години.
- В каструлю з товстим дном додайте склянку рослинної олії та розігрійте її на середньому вогні.
- Як тільки олія почне потріскувати, занурте в неї столову ложку тіста та смажте вергуни з обох сторін до золотистої скоринки (приблизно 1-2 хвилини з кожного боку).
- Виймайте вергуни з олії та викладіть на друшляк, прикритий паперовим рушником або серветкою, щоб надмірна олія вбралася.
- Повторюйте процес до тих пір, поки не закінчиться тісто.
- Подавайте вергуни на кефірі теплими, посипані цукровою пудрою за смаком.