Коржики на сметані
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр борошна
- 300 гр цукру
- 200 гр сметани (15-20% жирності)
- 3 яйця
- 180 гр маргарину або вершкового масла
- 1 чайна ложка гашеної соди (з оцтом)
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/5 чайної ложки ваніліну
Інструкції:
- Розтопіть маргарин або вершкове масло на водяній бані і охолоніть до кімнатної температури.
- Розбийте яйця у мисці і збийте їх міксером до утворення піни.
- Не перестаючи збивати яйця, додайте цукор тонкою цівкою і збивайте ще кілька хвилин до повного розчинення цукру.
- Загасіть соду кількома краплями оцту, розмішайте зі сметаною до однорідності та додайте отриману масу до яєчної маси з цукром, збиваючи міксером. Додайте розтоплене масло, ванілін та сіль і продовжуйте збивати, доки маса не стане однорідною.
- Просійте борошно через сито та додайте її поступово до яєчної маси, замісивши м'яке тісто.
- Розігрійте піч до 180/200 градусів. Викладіть деко папером для випічки.
- Розкатайте тісто на поверхні, посипаній борошном, до товщини близько 1,5 см. Посипте тісто цукром (або кунжутом, маком, меленим арахісом) та наріжте на форми (наприклад, кружечки за допомогою склянки).
- Розмістіть коржики на підготовлене деко та випікайте їх у печі до золотистого кольору протягом 15 хвилин.
- Готові сметанні коржики можна подавати як гарячі, так і охолодженні, особливо вони смачні з молоком.