Коржики на сметані

Коржики на сметані
4.8
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр борошна
  • 300 гр цукру
  • 200 гр сметани (15-20% жирності)
  • 3 яйця
  • 180 гр маргарину або вершкового масла
  • 1 чайна ложка гашеної соди (з оцтом)
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/5 чайної ложки ваніліну

Інструкції:

  1. Розтопіть маргарин або вершкове масло на водяній бані і охолоніть до кімнатної температури.
  2. Розбийте яйця у мисці і збийте їх міксером до утворення піни.
  3. Не перестаючи збивати яйця, додайте цукор тонкою цівкою і збивайте ще кілька хвилин до повного розчинення цукру.
  4. Загасіть соду кількома краплями оцту, розмішайте зі сметаною до однорідності та додайте отриману масу до яєчної маси з цукром, збиваючи міксером. Додайте розтоплене масло, ванілін та сіль і продовжуйте збивати, доки маса не стане однорідною.
  5. Просійте борошно через сито та додайте її поступово до яєчної маси, замісивши м'яке тісто.
  6. Розігрійте піч до 180/200 градусів. Викладіть деко папером для випічки.
  7. Розкатайте тісто на поверхні, посипаній борошном, до товщини близько 1,5 см. Посипте тісто цукром (або кунжутом, маком, меленим арахісом) та наріжте на форми (наприклад, кружечки за допомогою склянки).
  8. Розмістіть коржики на підготовлене деко та випікайте їх у печі до золотистого кольору протягом 15 хвилин.
  9. Готові сметанні коржики можна подавати як гарячі, так і охолодженні, особливо вони смачні з молоком.