Листковий пиріг з капустою
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг бездріжджового листкового тіста
- 0,5 кг білої капусти
- 2 яйця (+ жовток)
- 1 цибулі
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Листкове тісто вийміть з морозильника та дайте розморозитись.
- Яйця залийте холодною водою і поставте на вогонь. Після закипання знизьте вогонь і варіть їх ще 10 хвилин.
- Капусту нашинкуйте, цибулю очистіть та наріжте тонкими четвертинками.
- На сковороді розігрійте 3-4 ст.л. рослинної олії та виложіть цибулю. Обсмажте її до золотистого кольору протягом 3-4 хвилин. Додайте на сковороду нарізану капусту, перемішайте та готуйте ще близько 5 хвилин, помішуючи.
- Варені яйця злийте від гарячої води, залийте дуже холодною водою та залиште на декілька хвилин до повного охолодження. Потім очистіть їх від шкаралупи, наріжте дуже дрібними квадратиками приблизно однакового розміру.
- На сковороді зі смаженою капустою влити приблизно 100 мл гарячої води та перемішати. Смажити капустну начинку ще 7-10 хвилин під кришкою, періодично помішуючи, до повного випарування рідини. По смаку додати сіль та перець до начинки, додати нарізані яйця та перемішати. Прибрати сковороду з огню та залишити на 10-15 хвилин для охолодження.
- Розігрійте піч до 180 градусів. Невелике деко для випічки (або форму) змастіть рослинною олією. Тісто розділіть на дві рівні частини та розкатайте до розміру форми в прямокутні або квадратні шматки, товщиною близько 0,5 см. Одну з частин тіста вкладіть у форму та створіть бортики.
- Викладіть на нижній шар листкового тіста капустну начинку, рівномірно розподіліть її по всьому дну. Накрийте начинку другим шаром тіста, з'єднайте та защіпайте його краї з нижнім шаром. Зробіть декілька проколів зубочисткою в верхньому шарі. Жовток відділіть від білка та рівномірно промажте ним поверхню пирога. Поставте його в розігріту духовку.
- Випікайте листковий пиріг з капустою протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору. Вийміть деко/форму, залиште на 10-15 хвилин для охолодження та поріжте порційними шматочками. Пиріг з капустою з листкового тіста смачний як у гарячому, так і в охолодженому вигляді. Смакуйте на здоров'я!