Листковий пиріг з капустою

Листковий пиріг з капустою
4.0
(12)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг бездріжджового листкового тіста
  • 0,5 кг білої капусти
  • 2 яйця (+ жовток)
  • 1 цибулі
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Листкове тісто вийміть з морозильника та дайте розморозитись.
  2. Яйця залийте холодною водою і поставте на вогонь. Після закипання знизьте вогонь і варіть їх ще 10 хвилин.
  3. Капусту нашинкуйте, цибулю очистіть та наріжте тонкими четвертинками.
  4. На сковороді розігрійте 3-4 ст.л. рослинної олії та виложіть цибулю. Обсмажте її до золотистого кольору протягом 3-4 хвилин. Додайте на сковороду нарізану капусту, перемішайте та готуйте ще близько 5 хвилин, помішуючи.
  5. Варені яйця злийте від гарячої води, залийте дуже холодною водою та залиште на декілька хвилин до повного охолодження. Потім очистіть їх від шкаралупи, наріжте дуже дрібними квадратиками приблизно однакового розміру.
  6. На сковороді зі смаженою капустою влити приблизно 100 мл гарячої води та перемішати. Смажити капустну начинку ще 7-10 хвилин під кришкою, періодично помішуючи, до повного випарування рідини. По смаку додати сіль та перець до начинки, додати нарізані яйця та перемішати. Прибрати сковороду з огню та залишити на 10-15 хвилин для охолодження.
  7. Розігрійте піч до 180 градусів. Невелике деко для випічки (або форму) змастіть рослинною олією. Тісто розділіть на дві рівні частини та розкатайте до розміру форми в прямокутні або квадратні шматки, товщиною близько 0,5 см. Одну з частин тіста вкладіть у форму та створіть бортики.
  8. Викладіть на нижній шар листкового тіста капустну начинку, рівномірно розподіліть її по всьому дну. Накрийте начинку другим шаром тіста, з'єднайте та защіпайте його краї з нижнім шаром. Зробіть декілька проколів зубочисткою в верхньому шарі. Жовток відділіть від білка та рівномірно промажте ним поверхню пирога. Поставте його в розігріту духовку.
  9. Випікайте листковий пиріг з капустою протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору. Вийміть деко/форму, залиште на 10-15 хвилин для охолодження та поріжте порційними шматочками. Пиріг з капустою з листкового тіста смачний як у гарячому, так і в охолодженому вигляді. Смакуйте на здоров'я!