Яблучна шарлотка на сметані

Яблучна шарлотка на сметані
4.2
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 середні яблука
  • 220 г сметани 15-20%
  • 200 г цукру
  • 150 г борошна
  • 1 яйце
  • ½ чайної ложки соди

Рецепт приготування:

  1. У мисці збити яйце вінчиком, потім поступово додавати цукор і збивати до повного розчинення цукру.
  2. Додати сметану та знову збити до однорідності.
  3. Додати гашену соду і ретельно перемішати.
  4. Духовку розігріти до 180 градусів, а форму для запікання змастити олією та обсипати борошном.
  5. Просіяне борошно додати до сметанно-яєчної суміші та перемішати до однорідності.
  6. Яблука помити, очистити від насіння та нарізати маленькими квадратиками зі шкіркою.
  7. Половину яблук розмістити на дні підготовленої форми, залити їх половиною тіста.
  8. Потім знову додати яблука та накрити їх залишком тіста.
  9. Пісну шарлотку на сметані пекти в духовій шафі 30-40 хвилин до золотистої скоринки.
  10. Вийняти з духовки та на 10-15 хвилин накрити рушником.
  11. Подати на стіл порційними шматочками, можна прикрасити за своїм смаком.