Яблучна шарлотка на сметані
Кухня
Інгредієнти:
- 4 середні яблука
- 220 г сметани 15-20%
- 200 г цукру
- 150 г борошна
- 1 яйце
- ½ чайної ложки соди
Рецепт приготування:
- У мисці збити яйце вінчиком, потім поступово додавати цукор і збивати до повного розчинення цукру.
- Додати сметану та знову збити до однорідності.
- Додати гашену соду і ретельно перемішати.
- Духовку розігріти до 180 градусів, а форму для запікання змастити олією та обсипати борошном.
- Просіяне борошно додати до сметанно-яєчної суміші та перемішати до однорідності.
- Яблука помити, очистити від насіння та нарізати маленькими квадратиками зі шкіркою.
- Половину яблук розмістити на дні підготовленої форми, залити їх половиною тіста.
- Потім знову додати яблука та накрити їх залишком тіста.
- Пісну шарлотку на сметані пекти в духовій шафі 30-40 хвилин до золотистої скоринки.
- Вийняти з духовки та на 10-15 хвилин накрити рушником.
- Подати на стіл порційними шматочками, можна прикрасити за своїм смаком.