Листковий пиріг з чорницею

Листковий пиріг з чорницею
4.2
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 грамів замороженого листкового тіста
  • 4 яблука
  • 200 грамів чорниці
  • 200 грамів цукру
  • 1 яйце
  • 2-3 столові ложки крохмалю

Рецепт приготування:

  1. Розморозьте тісто, прикрив його плівкою.
  2. Вимийте яблука, очистіть від серцевини та наріжте дрібними кубиками.
  3. Промийте чорницю та дайте їй стекти.
  4. Розкатайте половину тіста на деці, змащеному рослинною олією.
  5. Змішайте яблука, цукор, чорницю та крохмаль, та рівномірно розподіліть начинку на розкатаному тісті, залишивши вільними краї тіста близько 2 см.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  7. Розбийте яйце в мисочці та збийте його виделкою.
  8. Змастіть краї тіста частинкою збитого яйця.
  9. Розкатайте решту тіста по формі листа та зробіть розрізи у вигляді сітки.
  10. Покладіть другий шар тіста на верхню частину начинки, притисніть краї верхнього та нижнього шару тіста.
  11. Рівномірно змастіть верх пирога залишком збитого яйця.
  12. Поставте лист із пирогом в духову шафу та запікайте приблизно 30-40 хвилин до золотистого кольору.
  13. Готовий пиріг вийміть з духовки та дайте йому охолонути до повного або майже повного остудження.
  14. Наріжте пиріг на порційні шматочки та подавайте до столу з чаєм або кавою.

Цей рецепт - ідеальний вибір для тих, хто любить смачний та простий десерт, який можна готувати на швидку руку. Яблука та чорницю можна замінити на будь-які інші фрукти та ягоди за власним смаком. Також можна додати до начинки корицю, ваніль або інші спеції для створення більш насиченого смаку. Насолоджуйтеся цим простим, але надзвичайно смачним десертом!