Нижнє повітряне печиво з безе

Нижнє повітряне печиво з безе
4.4
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300-400 гр листкового бездріжджового тіста
  • 150 гр цукру
  • 2 яєчні білки
  • щіпка ваніліну
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Листкове тісто заздалегідь накрити харчовою плівкою і залишити розморожуватися.
  2. Білки відокремити від жовтків і залишити на 1-2 хвилини в морозилці.
  3. Потім вийняти їх, додати щіпку солі і збити міксером на високих обертах до стійких піків.
  4. Не перестаючи збивати білкову піну, всипати тонкою цівкою цукор і дрібку ваніліну. Збивати ще кілька секунд на середній швидкості до утворення тягучої кремової консистенції (цукор не повинен розчинитися, щоб у безе відчувався аромат і присмак карамелі).
  5. Духовку розігріти до 160С і застелити деко пергаментним папером.
  6. Листкове тісто дуже тонко розкатати (2-3 мм) і вирізати з нього кола за допомогою формочки для печива або склянки.
  7. Покласти на половинку кола близько 1 ч.л. білкового крему, накрити його другою половинкою кола і злегка притиснути краю тіста (як при ліпленні вареників), але тільки по краях. Посередині начинка має залишитися відкритою.
  8. Таким чином наповнити начинкою кожен кружок тіста, зліпити краї та перекласти на деко.
  9. Залишки тіста можна вимісити і знову розкатати.
  10. За бажанням можна змастити поверхню печива підсолодженим молоком та/або присипати цукром.
  11. Випікати повітряне печиво з безе приблизно 40 хвилин за вказаної температури.
  12. Вийняти деко і перекласти печиво на тарілку, на застелене деко перенести наступну партію виробів і спекти до готовності.
  13. Після повного остигання можна подавати повітряне листкове печиво до столу. Особливо смачно зі свіжозвареною кавою. Смачного!

Ще один цікавий факт про це печиво - його назва "міринг" походить від італійського слова "millefoglie", що означає "тисяча листків". Це пояснюється тим, що під час випікання тонкі шари тіста розбухаються і утворюють величезну кількість повітряних міжшарівок, які роблять печиво легким та хрустким.

Також, варто зазначити, що цей рецепт можна змінювати, додавати інші начинки, наприклад, ягідні чи фруктові джеми, сметану, волоські горіхи, кокосову стружку і багато іншого. Тому використовуйте свою уяву та експериментуйте зі смаками!