Шарлотка з гарбузом

Шарлотка з гарбузом
3.9
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г гарбуза (очищеного)
  • 3 яйця
  • 200 г цукру
  • 150 г борошна
  • 150 мл молока (необов'язково)
  • 50 г родзинок
  • 1 ч.л. розпушувача

Рецепт приготування:

  1. Гарбуз очистіть та наріжте дрібними кубиками. Якщо гарбуз дуже стиглий або м'якого сорту, можна додавати його безпосередньо до тіста. Родзинки залийте гарячою водою та залиште на 10 хвилин.
  2. Якщо м'якоть гарбуза дуже жорстка, покладіть її в каструлю з киплячим молоком і варіть протягом 10-15 хвилин. Потім злийте молоко та дайте гарбузу охолонути. Родзинки вийміть з води, покладіть на суху серветку, щоб вони віддали зайву воду.
  3. Розбийте яйця в миску та збийте їх на високій швидкості до пухкості. Безперервно збиваючи яйця, поступово додайте цукор тонким струмком і збивайте ще 5-7 хвилин до отримання дуже пишної світло-кремової маси.
  4. Процідіть борошно через сито разом з розпушувачем. Додайте суміш борошна до яєчного крему, додайте гарбуз, родзинки і знову перемішайте. Викладіть у форму для випічки, яку попередньо змастить вершковим маслом та посипте панірувальною крихтою. 
  5. Пекіть шарлотку з гарбузом приблизно 40 хвилин. Вийміть форму, накрийте легким рушником та залиште пиріг "відпочивати" протягом 15-20 хвилин.
  6. Зніміть рушник, обережно переверніть шарлотку на решітку та дати охолонути. Подається шарлотка до столу як в теплому, так і охолодженому вигляді. Смачного!

Цікаві факти про шарлотку:

  • Шарлотка - це один з найпопулярніших десертів у світі, який виник у Франції, але став відомим і у багатьох інших країнах.
  • Слово "шарлотка" походить від французького слова "Сharlotte", яке означає жіноче ім'я.
  • У початковому рецепті шарлотки використовувалися хлібні крихти замість тіста, але з часом їх замінили на борошно.
  • Шарлотка з гарбузом - це чудовий варіант осіннього десерту, коли гарбуз є в достатній кількості та має ніжний смак та текстуру.
  • Шарлотка може бути подана як самостійний десерт, можна ще додатково прикрасити її вершками, морозивом або карамеллю для більш гастрономічного досвіду.

Нехай цей рецепт допоможе вам створити смачну шарлотку з гарбузом, яка подарує вам насолоду і радість вашим близьким. Смачного!