Шоколадно-кавове печиво

Шоколадно-кавове печиво
4.3
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр борошна
  • 200 гр чорного шоколаду
  • 120 гр вершкового масла
  • 2 яйця
  • 100 гр цукру
  • 100 гр коричневого цукру (можна замінити звичайним)
  • 3 ст.л. какао-порошку
  • 1 ст.л. розчинної кави
  • 1 ч.л. розпушувача
  • щіпка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Близько 90 гр шоколаду поламати невеликими шматками і скласти в миску, поставити на водяну баню. Решту шоколаду порубати шматочками. Як тільки шоколад почне плавитися, додати до нього вершкове масло.
  2. Якщо розчинна кава дрібного помелу, додати її до розтопленого шоколаду, а якщо в гранулах - попередньо розчинити її в 1 ст.л. окропу. Потім додати в топлений шоколад цукор і знову перемішати.
  3. Зняти розтоплений шоколад із водяної бані й дати йому охолонути до кімнатної температури. В окрему ємність просіяти через сито борошно із сіллю, розпушувачем і какао-порошком, розмішати.
  4. Вбити в трохи теплу шоколадно-кавову масу сирі яйця та ретельно вимішати до однорідності. Поступово підмішати борошняну суміш і вимісити тето до однорідності. Потім всипати подрібнений шоколад і перемішати.
  5. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Від шоколадно-кавового тіста відщипувати невеликі шматочки, розміром з волоський горіх і формувати з них кульки. Викласти їх на застелене деко (залишаючи між ними місце, оскільки тісто трохи розтікається).
  6. Випікати шоколадно-кавове печиво 12-15 хвилин до готовності. Вийняти деко і залишити остигати. Подавати шоколадне печиво до кави або чаю, воно смачне і в теплому, і в охолодженому вигляді.  Смачного!

Це шоколадно-кавове печиво буде чудовим десертом для будь-якої події або як доповнення до вашого чаю чи кави. Аромат кави та шоколаду в цьому печиві створюють ідеальний солодкий присмак, який точно не залишить вас байдужим.