Шоколадно-кавове печиво
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр борошна
- 200 гр чорного шоколаду
- 120 гр вершкового масла
- 2 яйця
- 100 гр цукру
- 100 гр коричневого цукру (можна замінити звичайним)
- 3 ст.л. какао-порошку
- 1 ст.л. розчинної кави
- 1 ч.л. розпушувача
- щіпка солі
Рецепт приготування страви:
- Близько 90 гр шоколаду поламати невеликими шматками і скласти в миску, поставити на водяну баню. Решту шоколаду порубати шматочками. Як тільки шоколад почне плавитися, додати до нього вершкове масло.
- Якщо розчинна кава дрібного помелу, додати її до розтопленого шоколаду, а якщо в гранулах - попередньо розчинити її в 1 ст.л. окропу. Потім додати в топлений шоколад цукор і знову перемішати.
- Зняти розтоплений шоколад із водяної бані й дати йому охолонути до кімнатної температури. В окрему ємність просіяти через сито борошно із сіллю, розпушувачем і какао-порошком, розмішати.
- Вбити в трохи теплу шоколадно-кавову масу сирі яйця та ретельно вимішати до однорідності. Поступово підмішати борошняну суміш і вимісити тето до однорідності. Потім всипати подрібнений шоколад і перемішати.
- Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Від шоколадно-кавового тіста відщипувати невеликі шматочки, розміром з волоський горіх і формувати з них кульки. Викласти їх на застелене деко (залишаючи між ними місце, оскільки тісто трохи розтікається).
- Випікати шоколадно-кавове печиво 12-15 хвилин до готовності. Вийняти деко і залишити остигати. Подавати шоколадне печиво до кави або чаю, воно смачне і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Це шоколадно-кавове печиво буде чудовим десертом для будь-якої події або як доповнення до вашого чаю чи кави. Аромат кави та шоколаду в цьому печиві створюють ідеальний солодкий присмак, який точно не залишить вас байдужим.