Печиво "Печериці": рецепт із м'яким серединним шаром і хрусткою скоринкою

Печиво "Печериці": рецепт із м'яким серединним шаром і хрусткою скоринкою
4.4
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти

  • 1 яйце
  • 250 гр крохмалю
  • 200 гр цукрової пудри
  • 150 гр вершкового масла
  • 80-90 гр борошна
  • 1-2 ст.л. какао-порошку
  • 10 гр ванільного цукру
  • пів ч.л. соди
  • + пластикова пляшка зі звичайним горлечком ~ 2 см

Рецепт приготування страви:

  1. Масло залишити на 10-15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким. Потім збити його міксером до пишності, поступово підсипаючи цукрову пудру та ванільний цукор. Має утворитися пишна кремова маса.
  2. Вбити в масляний крем яйця по одному, ретельно збиваючи після кожного разу. Борошно з крохмалем і содою просіяти через сито і розмішати. Поступово підмішати суху суміш до рідкої і вимішати тісто до однорідності.
  3. У невелику ємність всипати какао-порошок. Від тіста відщипувати невеликі шматочки, розміром із волоський горіх, скачати з них кульки. Горлечко чистої пляшки потрібно вмочити в какао, а потім придавити кульку в центрі.
  4. Отримані "печериці" викладати на деко, застелене пергаментним папером. Духовку розігріти до 180С, зліпити таким чином грибочки з решти тіста і викласти на деко.
  5. Випікати печиво Печериці 20-30 хвилин до готовності (не пересушити!). Вийняти деко і залишити його на 10-15 хвилин вистигати. Подавати остигле печиво у вигляді печериць до чаю, кави або з молоком. Смачного! 

Щоб зробити це печиво ще цікавішим, можна додати в тісто додаткові інгредієнти, наприклад, шматочки шоколаду, ягоди або горіхи. Також можна спробувати додати в тісто інші ароматичні спеції, як-от мускатний горіх чи кориця, щоб змінити смак печива "Печериці" та зробити його більш насиченим.