Рецепт печива "Аmerican cookies" з шоколадними шматочками
Кухня
Інгредієнти:
- ~350 гр борошна
- 300 гр чорного або молочного шоколаду (можна взяти готові шокладні краплі)
- 200 гр вершкового масла
- 150 гр коричневого цукру (можна замінити загальним)
- 2 яйця
- 100 гр цукру
- 10 гр ванільного цукру
- 1 ч.л. соди без гірки
- пів ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Масло залишити на 10-15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким. Яйця вийняти з холодильника і залишити в кімнатній температурі, щоб вони нагрілися. Борошно просіяти в окрему миску через сито разом із сіллю та содою, розмішати.
- Масло збити міксером до кремоподібної консистенції. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор, ванільний і коричневий цукор. Змішувати до однорідної консистенції. Не перестаючи збивати, вбити по одному яйця, ретельно змішуючи до рівномірного кольору після кожного разу.
- Духовку розігріти до 170/180С, деко застелити пергаментним папером. У яєчно-масляну масу поступово всипати суху суміш і вимішати до однорідності. Порізати ножем шоколад дрібними шматочками і всипати в готове пісочне тісто для печива, перемішати.
- На застелене деко викласти печиво з шоколадом (близько 1-2 ст. л. на кожне), водночас обов'язково залишати відстань між ними не менше ніж 5 см, бо вони сильно збільшуються в діаметрі під час випікання. Притискати кульки тіста до дека не обов'язково (з тієї ж причини).
- Випікати печиво зі шматочками шоколаду близько 10-15 хвилин до готовності та золотистого кольору. Вийняти деко і залишити його на 10-15 хвилин остигати. Американське печиво готове, подавати його остиглим до чаю, кави або молока. Смачного!
Цікаві факти:
- Печиво з шматочками шоколаду є дуже популярним в США, де воно називається "chocolate chip cookies".
- Існують різні варіації цього рецепту, наприклад, замість чорного або молочного шоколаду можна використовувати білий шоколад або поєднувати різні види шоколаду.
- Щоб печиво вийшло ще більш ароматним, можна додати до маси для печива невелику кількість дрібно нарізаної свіжої м'яти.
- Американське печиво з шоколадом можна зберігати в герметичній упаковці протягом кількох днів, але воно зазвичай зникає зі столу швидко, оскільки від нього так важко відірватися!