Рецепт печива "Аmerican cookies" з шоколадними шматочками

Рецепт печива "Аmerican cookies" з шоколадними шматочками
4.0
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • ~350 гр борошна
  • 300 гр чорного або молочного шоколаду (можна взяти готові шокладні краплі)
  • 200 гр вершкового масла
  • 150 гр коричневого цукру (можна замінити загальним)
  • 2 яйця
  • 100 гр цукру
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч.л. соди без гірки
  • пів ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Масло залишити на 10-15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким. Яйця вийняти з холодильника і залишити в кімнатній температурі, щоб вони нагрілися. Борошно просіяти в окрему миску через сито разом із сіллю та содою, розмішати.
  2. Масло збити міксером до кремоподібної консистенції. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор, ванільний і коричневий цукор. Змішувати до однорідної консистенції. Не перестаючи збивати, вбити по одному яйця, ретельно змішуючи до рівномірного кольору після кожного разу.
  3. Духовку розігріти до 170/180С, деко застелити пергаментним папером. У яєчно-масляну масу поступово всипати суху суміш і вимішати до однорідності. Порізати ножем шоколад дрібними шматочками і всипати в готове пісочне тісто для печива, перемішати.
  4. На застелене деко викласти печиво з шоколадом (близько 1-2 ст. л. на кожне), водночас обов'язково залишати відстань між ними не менше ніж 5 см, бо вони сильно збільшуються в діаметрі під час випікання. Притискати кульки тіста до дека не обов'язково (з тієї ж причини).
  5. Випікати печиво зі шматочками шоколаду близько 10-15 хвилин до готовності та золотистого кольору. Вийняти деко і залишити його на 10-15 хвилин остигати. Американське печиво готове, подавати його остиглим до чаю, кави або молока. Смачного!

Цікаві факти:

  • Печиво з шматочками шоколаду є дуже популярним в США, де воно називається "chocolate chip cookies".
  • Існують різні варіації цього рецепту, наприклад, замість чорного або молочного шоколаду можна використовувати білий шоколад або поєднувати різні види шоколаду.
  • Щоб печиво вийшло ще більш ароматним, можна додати до маси для печива невелику кількість дрібно нарізаної свіжої м'яти.
  • Американське печиво з шоколадом можна зберігати в герметичній упаковці протягом кількох днів, але воно зазвичай зникає зі столу швидко, оскільки від нього так важко відірватися!