Пиріг з сиром: рецепт

Пиріг з сиром: рецепт
3.4
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 гр твердого сиру (бажано солоного)
  • 300 гр борошна
  • 4 яйця
  • 180-190 гр вершкового масла або маргарину
  • 75 мл молока
  • 4 зубчики часнику
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Масло/маргарин заздалегідь вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10-15 хвилин, воно має стати м'яким. Додати до масла борошно разом із сіллю і розтерти масу виделкою до стану крихти. Влити холодне молоко і вимісити тісто до однорідності, скачати з нього кулю.
  2. За потреби додати трохи борошна. Обернути тісто харчовою плівкою і відправити в холодильник. Пісочне тісто для пирога з сиром має вилежатися в холодильнику не менше ніж півгодини. Тим часом приготувати сирну начинку для пирога.
  3. Сир натерти на тертці в миску, додати сирі яйця, часник (розчавити його в часникодавці). Якщо сир несолоний - додати трохи солі та перемішати. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером або змастити олією.
  4. Тісто вийняти з холодильника, покласти на деко і розкачати в тонкий пласт близько 3 мм завтовшки. Попротикати його виделкою і покрити сирною начинкою. Випікати пиріг із сиром приблизно 25 хвилин до золотистого рум'яного кольору.
  5. Вийняти деко з духовки, нарізати пирога на шматочки і подавати до столу. Пиріг із сиром смачний і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Смачного!

Ще одний секретний інгредієнт цього пирога - маргарин або вершкове масло в тісті, яке робить його особливо хрустким та ніжним. І, звісно, сир, який є головною зіркою цієї страви, можна замінити на інший сир за бажанням. Наприклад, емменталь або пармезан.