Пиріг з сиром: рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 500 гр твердого сиру (бажано солоного)
- 300 гр борошна
- 4 яйця
- 180-190 гр вершкового масла або маргарину
- 75 мл молока
- 4 зубчики часнику
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Масло/маргарин заздалегідь вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10-15 хвилин, воно має стати м'яким. Додати до масла борошно разом із сіллю і розтерти масу виделкою до стану крихти. Влити холодне молоко і вимісити тісто до однорідності, скачати з нього кулю.
- За потреби додати трохи борошна. Обернути тісто харчовою плівкою і відправити в холодильник. Пісочне тісто для пирога з сиром має вилежатися в холодильнику не менше ніж півгодини. Тим часом приготувати сирну начинку для пирога.
- Сир натерти на тертці в миску, додати сирі яйця, часник (розчавити його в часникодавці). Якщо сир несолоний - додати трохи солі та перемішати. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером або змастити олією.
- Тісто вийняти з холодильника, покласти на деко і розкачати в тонкий пласт близько 3 мм завтовшки. Попротикати його виделкою і покрити сирною начинкою. Випікати пиріг із сиром приблизно 25 хвилин до золотистого рум'яного кольору.
- Вийняти деко з духовки, нарізати пирога на шматочки і подавати до столу. Пиріг із сиром смачний і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Ще одний секретний інгредієнт цього пирога - маргарин або вершкове масло в тісті, яке робить його особливо хрустким та ніжним. І, звісно, сир, який є головною зіркою цієї страви, можна замінити на інший сир за бажанням. Наприклад, емменталь або пармезан.