Шарлотка на кефірі - ніжний пиріг з яблуками
Кухня
Інгредієнти:
- 4 середніх яблука
- 250 мл кефіру
- близько 200 гр борошна
- 200 гр цукру
- 120 гр вершкового масла
- 1 яйце
- 1 ч.л. соди
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло залишити в теплі на 10 хвилин, щоб воно підтануло. Яйця вийняти з холодильника разом із кефіром і залишити в кімнатній температурі. Борошно просіяти разом із содою через сито, розмішати. Яблука для шарлотки вимити, очистити від серцевини та порізати невеликими шматочками разом зі шкіркою.
- Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла. Розм'якшене масло збити міксером до пишності й поступово всипати тонкою цівкою цукор, збивати до утворення однорідної кремової маси ще кілька хвилин.
- Потім вбити в масляну масу сире яйце і гарненько збити все міксером. Збиваючи масляно-яєчний крем міксером на низькій швидкості, влити тонкою цівкою кефір і змішувати до рівномірного кольору.
- Підмішати до кефірної маси борошняну суміш і вимішати тісто лопаткою. Влити у форму половину тіста, рівномірно розподілити його по дну і викласти подрібнені яблука. Залити фрукти рештою тіста і відправити форму в розігріту духовку.
- Випікається шарлотка на кефірі приблизно 40 хвилин. Через зазначений час вимкнути вогонь, прочинити дверцята духовки і залишити її в такому положенні на 15 хвилин.
- Вийняти кефірну шарлотку з духовки, дістати з форми на тарілку і посипати корицею або цукровою пудрою (не обов'язково). Нарізати готовий пиріг із яблуками порційними шматочками та подавати до чаю. Смачного!
Шарлотка на кефірі - це чудова варіація традиційного рецепта шарлотки, яка здивує вас своєю ніжністю та соковитістю. Кефір надає пирогу неповторного смаку і подарує вам справжнє задоволення. Додайте трохи кориці або цукрової пудри для створення чарівного аромату та привабливого вигляду. Цей десерт ідеально підходить для чаювання з друзями або для сімейного чаювання. Спробуйте та насолоджуйтеся смаком свіжої шарлотки на кефірі з яблуками!