Рецепт: Пісочний пиріг із брусницею
Кухня
Інгредієнти:
Пісочне тісто для пирога:
- 100 гр борошна
- 100 гр сиру
- 100 гр вершкового масла
- 1 яйце
- дрібка солі
Начинка для пирога з брусницею:
- 0,5 кг брусниці
- 250 гр сметани 20%
- 1 велике яблуко
- 4 ст.л. цукру
- 3 ст.л. борошна
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування пісочного тіста для пирога з брусницею. Борошно просіяти через сито, вершкове масло натерти на крупній тертці, сир протерти через сито.
- Ретельно розтерти борошно з маслом і сиром виделкою або руками в крихту. Вбити в отриману суміш сире яйце (холодне) і замісити однорідне тісто. Скачати з нього кулю, обернути харчовою плівкою і відправити на півгодини в холодильник.
- Через зазначений час розігріти духовку до 200С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла. Викласти у форму тісто, рівномірно його розподілити по дну, попроколювати виделкою і сформувати невеликі бортики (близько 3 см). Зверху покласти аркуш пергаментного паперу, всипати квасолю або горох і відправити форму в розігріту духову шафу.
- Випікати пісочну основу для брусничного пирога близько 20 хвилин за вказаної температури. Тим часом перебрати і вимити брусницю, яблуко вимити і порізати не дуже тонкими часточками (попередньо очистивши його від серцевини).
- Сметану вилити в миску, додати цукор, борошно і ретельно вимішати масу вінчиком до повної однорідності. Додати в сметанний крем брусницю і перемішати. На готовий пісочний корж викласти начинку зі сметанного крему і брусниці, прикрасити все часточками яблука на свій смак.
- Випікати пісочний пиріг із брусницею приблизно 40 хвилин за 180С. Вийняти форму з духовки і залишити до повного охолодження. Потім нарізати брусничний пиріг із пісочного тіста порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!