Рецепт: Пісочний пиріг із брусницею

Рецепт: Пісочний пиріг із брусницею
5.0
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Пісочне тісто для пирога:

  • 100 гр борошна
  • 100 гр сиру
  • 100 гр вершкового масла
  • 1 яйце
  • дрібка солі

Начинка для пирога з брусницею:

  • 0,5 кг брусниці
  • 250 гр сметани 20%
  • 1 велике яблуко
  • 4 ст.л. цукру
  • 3 ст.л. борошна
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування пісочного тіста для пирога з брусницею. Борошно просіяти через сито, вершкове масло натерти на крупній тертці, сир протерти через сито.
  2. Ретельно розтерти борошно з маслом і сиром виделкою або руками в крихту. Вбити в отриману суміш сире яйце (холодне) і замісити однорідне тісто. Скачати з нього кулю, обернути харчовою плівкою і відправити на півгодини в холодильник.
  3. Через зазначений час розігріти духовку до 200С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла. Викласти у форму тісто, рівномірно його розподілити по дну, попроколювати виделкою і сформувати невеликі бортики (близько 3 см). Зверху покласти аркуш пергаментного паперу, всипати квасолю або горох і відправити форму в розігріту духову шафу.
  4. Випікати пісочну основу для брусничного пирога близько 20 хвилин за вказаної температури. Тим часом перебрати і вимити брусницю, яблуко вимити і порізати не дуже тонкими часточками (попередньо очистивши його від серцевини).
  5. Сметану вилити в миску, додати цукор, борошно і ретельно вимішати масу вінчиком до повної однорідності. Додати в сметанний крем брусницю і перемішати. На готовий пісочний корж викласти начинку зі сметанного крему і брусниці, прикрасити все часточками яблука на свій смак.
  6. Випікати пісочний пиріг із брусницею приблизно 40 хвилин за 180С. Вийняти форму з духовки і залишити до повного охолодження. Потім нарізати брусничний пиріг із пісочного тіста порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!