Медові пряники

Медові пряники
5.0
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 г борошна
  • 250 г меду
  • 200 мл чистої води
  • 200 г цукру
  • 1 середній лимон
  • 3 жовтка
  • 1 яйце
  • 4 бутончики гвоздики
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. меленого імбирю
  • 1/2 ч.л. меленої кориці
  • 1/2 ч.л. меленого мускатного горіха
  • 1/4 ч.л. солі

Глазур для медових пряників:

  • 120 г цукрової пудри
  • 30-40 мл чистої води

Рецепт приготування:

  1. Вимийте лимон у теплій воді і обсушіть його. Зніміть тонкий шар цедри і натріть його на дрібній тертці. Вичавіть сік з лимона та пропустіть його через сито.
  2. Налийте воду у каструлю, доведіть до кипіння і додайте туди мед. Зніміть каструлю з вогню і ретельно змішайте суміш до повного розчинення меду і отримання однорідної консистенції.
  3. У одній мисці змішайте сире яйце, жовтки і цукор, збийте їх міксером на високій швидкості до отримання повітряної кремової маси. Безперервно збиваючи, влийте дуже тонко медову суміш, а потім лимонний сік.
  4. Подрібніть гвоздику виделкою або ступкою. Просійте борошно через сито разом з розпушувачем, корицею, молотим імбиром, мускатним горіхом в одну миску. Додайте сіль, терту лимонну цедру та розмелену гвоздику, ретельно все перемішайте.
  5. Поступово додавайте яєчно-медову масу в борошно, змішуючи, доки не отримаєте однорідне тісто. Покрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник на ніч.
  6. Зранку викладіть тісто на стіл, попередньо припудрений борошном, розімніть його та розкатайте до товщини близько 1 см. Виріжте пряники будь-якими формочками для печива і розкладіть їх на лист, покритий пергаментом.
  7. Пекти медові пряники потрібно близько 15-20 хвилин при температурі 180°C. Вийміть лист із духовки і залиште пряники охолодитися повністю.
  8. Тим часом приготуйте цукрову глазур для пряників: змішайте цукрову пудру з теплою водою, поставте на слабкий вогонь і ретельно розмішайте до повного розчинення пудри в воді.
  9. Покрийте охолоджені пряники невеликою кількістю теплої глазурі і дайте їй затвердіти. Потім можна подавати медові пряники до чаю. Смачного!

Цікавий факт:

Медові пряники мають багату історію, яка сягає назад до давніх часів. У Середньовіччі їх навіть використовували як ліки для різних хвороб. Крім того, пряники також були популярним сувеніром, який вручався як символ дружби та гостинності. Спробуйте свої вміння приготування медових пряників і порадуйте близьких солодким смаком минулих епох!