Рецепт Торту "Трухлявий пень

Рецепт Торту "Трухлявий пень
4.8
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для торта Трухлявий пень:

  • 900 гр борошна
  • 400 гр сметани 15-20%
  • 400 гр цукру
  • 2 яйця
  • 4 ч.л. розпушувача

Сметанний крем для торта Трухлявий пень:

  • 1 кг сметани 30%
  • 300 гр цукру
  • Начинка для рулетів:
  • 250 гр чорносливу
  • 250 гр кураги
  • 250 гр родзинок
  • 6 ст.л. цукру
  • + чорний шоколад, горіхи для прикраси

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування тіста для торта. Яйця і сметану заздалегідь дістати з холодильника і залишити в кімнатній температурі на 10-15 хвилин. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем і розмішати.
  2. Яйця вбити у велику миску і почати збивати їх міксером до рівномірного кольору. Поступово всипати цукор і збивати яєчну масу ще кілька хвилин до його повного розчинення. Збиваючи яєчну масу міксером, влити сметану і змішувати все до однорідності.
  3. Підмішати до отриманого крему борошно, вимісити пружне тісто й обернути його харчовою плівкою. Тісто має відлежатися в холодильнику близько години. Сухофрукти скласти в три різні ємності й залити окропом на годину.
  4. Через зазначений час пропустити чорнослив, курагу і родзинки через м'ясорубку (можна подрібнити за допомогою блендера), повернути всі три маси в ємності. Додати в кожне пюре із сухофруктів по 2 ст.л. цукру і гарненько розтерти виделкою.
  5. Якщо сметана для крему занадто рідкої консистенції, її потрібно скласти в марлевий мішок із 4 шарів марлі та підвісити над мискою. Залишити сметану стікати від зайвої рідини на 3 години в холодильнику. Якщо у вас густа сметана, тоді цей крок можна пропустити.
  6. Через зазначений час розділити тісто на 6 рівних частин. Розкатати кожну по черзі в тонкий пласт і рівномірно змастити половиною фруктового пюре одного виду, згорнути все в рулет. Таким чином розкатати і згорнути 6 рулетів (по 2 рулети з начинкою одного виду).
  7. Деко змастити олією і перекласти на нього 2 або 3 рулети. Випікати рулети для торта Трухлявий пень близько півгодини. Вийняти деко з духової шафи, перекласти готову випічку на тарілку, а на деко покласти заготовки рулетів і спекти їх до готовності.
  8. Вистиглі рулети нарізати невеликими шматочками, завтовшки близько 3 см. Сметану збити вінчиком або міксером на низькій швидкості з цукром і залишити крем на 5 хвилин, щоб цукор розчинився.
  9. Дно форми для випічки (бажано роз'ємної) застелити кругом пергаментного паперу. Влити у форму близько 3-4 ст.л. крему і рівномірно його розподілити по дну. Щільно укласти шматочки рулетів в один шар і змастити його кремом.
  10. Знову щільно укласти шматочки рулету і змастити їх кремом. Таким чином скласти торт шарами з рулету, що залишився, промащуючи кожен шар кремом (залишити трохи сметанного крему для готового торта). Накрити форму харчовою плівкою і відправити в холодильник.
  11. Торт Трухлявий пень має настоятися в холоді не менше 6 годин (можна більше). Потім вийняти форму з холодильника, перевернути торт на тарілку, змастити боки і поверхню кремом, що залишився.
  12. Прикрасити готовий торт на свій смак (подрібненим або розтопленим шоколадом, горіхами або сухофруктами), нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Відомо, що випікання тортів і десертів - це мистецтво. Створюючи власні шедеври, ви можете виразити свою творчість і тішити близьких смачними ласощами. Не бійтеся експериментувати зі смаками та декором, адже це відкриває безмежні можливості для творчості на кухні. Запрошуємо вас спробувати цей рецепт і створити свій власний кулінарний шедевр!