Ласощі для всієї родини: Горіховий кекс
Кухня
Інгредієнти:
- 180- 200 гр борошна
- 2 яйця
- 120 гр цукру
- 100-120 гр вершкового масла
- 60-70 гр будь-яких очищених горіхів (бажано кеш'ю)
- 5 гр ванільного цукру
- 1/4 ч.л. розпушувача
Рецепт приготування страви:
- Масло і яйця вийняти з холодильника, залишити на 15 хвилин у теплі. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем і розмішати. Форму для випікання кексів змастити шматочком вершкового масла і припорошити борошном, розігріти духовку до 160/180С.
- Горіхи очистити і порубати ножем на дрібні шматочки та обсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату. Підтале вершкове масло почати збивати міксером і поступово всипати тонкою цівкою цукор, ванільний цукор.
- Збивати масляний крем до утворення пишного крему близько 5 хвилин. Потім, не перестаючи збивати, вбити по одному яйця і збивати масу ще кілька хвилин до однорідності.
- Підмішати до отриманої пишної маси просіяну борошняну суміш і вимішати однорідне тісто. Всипати до нього горіхи та перемішати. Викласти тісто з горіхами в заздалегідь приготовану форму, розрівняти і відправити в розігріту духову шафу.
- Випікати кекс із горіхами близько 1 години 20 хвилин до рум'яності. Вийняти форму з кексом, дістати його і покласти на решітку, дати охолонути ще 10-15 хвилин. Перекласти горіховий кекс на тарілку, обсипати цукровою пудрою і подавати до столу. Приємного чаювання!
Горіховий кекс - це чудовий варіант для сімейного десерту. Ви можете експериментувати з різними видами горіхів, додавати родзинки або шматочки шоколаду для більш насиченого смаку. Скрізь у світі люблять кекси, і кожна кухня має свої секретні рецепти. Відчуйте аромат свіжої випічки, смакуйте каву або ароматний чай та отримайте задоволення від цього чудового горіхового кексу!