Смаколики осені: Рецепт неперевершеного виноградного пирога!

Смаколики осені: Рецепт неперевершеного виноградного пирога!
4.8
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр винограду будь-якого сорту
  • близько 180 гр борошна
  • 2 яйця
  • 130 гр цукру
  • 50 гр вершкового масла
  • 5 ст.л. молока
  • 4 ст.л. оливкової олії (можна замінити іншою рослинною)
  • 2 ст.л. тертої цедри лимона
  • 3/4 ч.л. розпушувача
  • щіпка ваніліну
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Виноград вимити, відокремити кожну виноградинку від гілочок і розрізати на 2 або 4 частини (кісточки видалити). Цедру лимона натерти на дрібній тертці. Яйця вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10 хвилин.
  2. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем, ваніліном, сіллю і розмішати. Додати терту цедру і знову розмішати. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і присипати борошном, духовку розігріти до 180С. Вершкове масло розтопити на водяній бані, не доводячи до кипіння, і дати повністю охолонути.
  3. Яйця вбити в миску і почати збивати їх міксером, тонкою цівкою всипати цукор. Збивати яєчну масу до утворення пишного світлого крему близько 5 хвилин. Продовжуючи збивати яйця міксером, влити до них розтоплене вершкове масло, оливкову олію, тепле молоко і змішувати до однорідної консистенції.
  4. Частинами (не все одразу) підмішати борошно і вимішати однорідне тісто для пирога. Додати більшу частину винограду і перемішати, викласти все в заздалегідь приготовану форму і відправити її в розігріту духову шафу.
  5. Випікати пиріг із виноградом 15 хвилин. Потім вийняти форму, прикрасити поверхню пирога виноградом, що залишився, і відправити пиріг випікатися ще на 40 хвилин до готовності.
  6. Вийняти форму з духовки і залишити на 10-15 хвилин остигати. Нарізати виноградний пиріг порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Спеціальна родзинка в цьому рецепті - використання винограду, який не лише чудово поєднується з тістом, а й збагачує пиріг вітамінами та антиоксидантами. Виноград має багато корисних властивостей, як-от поліфеноли, що сприяють здоров'ю серця, антиоксиданти, які борються зі стресом окиснення та запаленням в організмі.