Ароматна шарлотка з бананами: Домашній рецепт, що розкриває смакові переплетення

Кухня
Інгредієнти:
- 2-3 банани (залежно від розміру)
- 5 яєць
- 300 гр цукру
- 220 гр борошна
- 1 ст.л. сметани
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Яйця вбити в миску і залишити на 10 хвилин у кімнатній температурі. Борошно просіяти через сито в окрему миску, банани очистити та порізати кружальцями близько 3-5 мм завтовшки. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла.
- Потім почати збивати яйця міксером, тонкою цівкою всипаючи цукор. Збивати яєчну масу близько 5 хвилин на високій швидкості до збільшення в 2-3 рази. Додати ванілін, підмішати просіяне борошно і вимішати однорідне тісто.
- Влити половину тіста у форму і рівномірно його розподілити по дну, викласти шматочки бананів і рівномірно залити начинку тістом, що залишилося. Відправити форму в розігріту духову шафу.
- Шарлотка з бананами буде готова приблизно через 40 хвилин. Вийняти форму з духовки й обережно змастити поверхню пирога сметаною, залишити його на 10 хвилин остигати. Нарізати бананову шарлотку порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Банани - це не тільки дуже смачний фрукт, а й джерело важливих поживних речовин. Вони багаті калієм, вітамінами C і B6, антиоксидантами та багатьма іншими корисними речовинами. Додавання бананів до шарлотки робить цей десерт ще більш поживним і надає йому приємної текстури та смакових ноток. Експериментуйте зі своїми улюбленими фруктами та випічкою, щоб створити неповторний смаковий досвід, який тішитиме вас і вашу родину.