Рецепт: Кукурудзяний хліб
Кухня
Інгредієнти:
- 300-350 мл кефіру
- 150 гр білого борошна
- 150 гр кукурудзяного борошна
- 1 яйце
- 60 мл рослинної олії (бажано оливкової)
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. соди
- 1 ч.л. розпушувача
- пів ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Яйце і кефір заздалегідь вийняти з холодильника і залишити в кімнатній температурі на 15 хвилин. Кукурудзяне борошно просіяти через сито разом із пшеничним борошном, содою, сіллю, розпушувачем і цукром, розмішати. Духовку розігріти до 180С, форму застелити пергаментним папером або змастити шматочком вершкового масла.
- Яйце вбити в окрему миску і трохи збити виделкою. Не перестаючи збивати яйце, влити до нього тонкою цівкою кефір і збивати до однорідного кольору. Потім влити рослинну олію і знову збити.
- З'єднати в одній мисці суху суміш і рідку, перемішати вінчиком до однорідності. Викласти тісто у форму і відправити її в заздалегідь розігріту духову шафу.
- Випікати кукурудзяний хліб протягом півгодини до готовності. Вийняти форму і накрити її легким рушником, залишити в такому положенні на 15-20 хвилин. Зняти рушник і вийняти хліб із кукурудзяного борошна на решітку. Кукурудзяний хліб можна подавати до столу і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Кукурудзяний хліб - це чудовий варіант для сніданку або доповнення до обіду чи вечері. Його аромат і ніжна текстура не залишать байдужими навіть вибагливих гурманів. Крім того, кукурудзяне борошно містить багато клітковини, вітамінів і мінералів, що робить цей хліб не тільки смачним, а й корисним для здоров'я. Спробуйте приготувати його самі та насолоджуйтеся смаком домашньої випічки!