Манник на кефірі з борошном

Манник на кефірі з борошном
4.2
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру
  • 200 г манної крупи
  • 200 г цукру
  • 150 г борошна
  • 2 яйця
  • 100 гр вершкового масла
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Залити манку кефіром кімнатної температури, ретельно перемішати і залишити на 30-60 хвилин до того часу, поки вона вбере рідину. В цей же час нарізати вершкове масло на шматочки і залишити його разом з яйцями в теплі.
  2. Змішати вершкове масло з цукром в міксері до отримання пишного однорідного крему. За необхідності продовжувати збивати крем, додавши яйця одне за одним.
  3. Поєднати вершково-яєчну масу з кефірною і добре перемішати до однорідності. Просіяти борошно разом з сіллю та розпушувачем в окрему миску, змішати. Потім додати отриману борошняно-сольову суміш до маси з манкою і перемішати, поки тісто не стане однорідним.
  4. Змастити форму для випічки вершковим маслом, посипати манкою і перелити туди тісто. Випікати манник з борошном приблизно 40 хвилин при 180°C до золотистого кольору.
  5. Вийняти форму з духовки, накрити її легкою серветкою і залишити на 30 хвилин. Зняти серветку, обережно перекласти манник на тарілку, посипати цукровою пудрою (або покрити глазур'ю) і подавати до столу. Смачного чаювання!

Цікавий факт:

Манник - це популярний традиційний український десерт, який має давню історію. У минулому манку вважали особливо корисною стравою, здатною дати енергію та ситність. Зараз манник залишається серед улюблених ласощів багатьох сімей, його можна зустріти на столах під час різних свят та сімейних зібрань. Спробуйте цей рецепт і порадуйте свою родину чудовим смаком м'якого та ароматного манника!