Смачна Шарлотка з грушами
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг груш
- 5 яєць
- 130 гр борошна
- 120 гр цукру
- пів-лимона (цедра)
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Лимон вимити, відрізати від нього половину і зняти з неї тонкий шар цедри. Натерти цедру на дрібній тертці. Груші вимити, очистити від серцевини і порізати невеликими шматочками разом зі шкіркою.
- З'єднати грушу з цедрою в мисці та перемішати. Жовтки відокремити від білків, останні прибрати в холодильник. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання застелити пергаментним папером або змастити шматочком вершкового масла.
- Жовтки почати збивати міксером, поступово всипати половину цукру і ванільний цукор. Збивати жовтковий крем протягом 2-3 хвилин до посвітління і збільшення маси в 2 рази.
- Білки вийняти з холодильника і збити міксером до стійких піків. Не перестаючи збивати білковий крем, всипати тонкою цівкою цукор, збивати до однорідної консистенції.
- До жовткової маси підмішати борошно і вимішати все до однорідності. Ввести в бісквітне тісто збиті білки, перемішати. Вилити у форму половину тіста і рівномірно розподілити поверх нього груші. Залити груші тістом, що залишилося, і відправити форму в розігріту духову шафу.
- Випікати шарлотку з грушами до золотистого кольору близько 40 хвилин. Через зазначений час вимкнути вогонь, відкрити дверцята духовки і залишити форму всередині неї на 15 хвилин.
- Готова шарлотка з грушами смачна і в теплому, і в охолодженому вигляді, за бажанням можна посипати її цукровою пудрою. Приємного чаювання!
В Україні шарлотка є одним із найулюбленіших десертів. Цей рецепт із грушами додає новий смаковий акцент до класичного рецепту шарлотки. Груші надають пирогу ніжного та соковитого смаку, а лимонна цедра додає свіжості. Завдяки простому приготуванню та доступним інгредієнтам, ви можете з легкістю потішити свою сім'ю та гостей цим чудовим десертом. Спробуйте приготувати шарлотку з грушами самі та насолоджуйтеся її неперевершеним смаком!