Кабачки як грузді: рецепт на зиму без стерилізації
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг кабачків;
- 100 мл оцту (6%);
- 100 мл рафінованої олії;
- 5 зубчиків часнику;
- 3 ст. л. цукру;
- 1 пучок кропу;
- 1 ст. л. повареної солі;
- 0,5 ч. л. чорного меленого перцю.
Рецепт приготування:
- Кабачки промиваються під проточною водою та очищаються від шкірки. Якщо м'якоть рихла, то її необхідно ретельно видалити. Після цього овочі нарізаються невеликими кубиками.
- Часник пропускається через прес або подрібнюється за допомогою блендеру. Отримана суміш перекладається в емаліровану каструлю (або тазик), а зверху викладається основний інгредієнт.
- Чистий кріп дрібно нарізається і відправляється до інших овочів. Все обережно перемішується декілька разів.
- Для того, щоб приготувати заливку, в глибокій мисці змішується рослинна олія, оцет, цукор, сіль і перець. Все перемішується до однорідності і додається в овочеву суміш.
- Зимова заготівля настоюється близько трьох годин при кімнатній температурі. Важливо накрити каструлю харчовою плівкою, щоб кабачки не прийняли сторонніх запахів.
- Каструлю з овочами ставлять на вогонь, доводять до кипіння і тушкують на середньому вогні ще 20 хвилин.
- Чисті півлітрові банки наповнюються закускою, заливаються маринадом до самого краю. Залишається лише закрутити їх кришками і поставити дном догори до повного охолодження.
Цікавості на тему закусок і консервації:
- Закуски з кабачків - це чудовий спосіб зберегти власний врожай на зиму. Кабачки можуть бути смачним доповненням до будь-якого обіду або вечері.
- Додавання свіжого кропу та часнику до консервованих овочів робить смак ще яскравішим та ароматнішим.
- Зимові закуски не лише зберігаються довше, але і зберігають корисні властивості кабачків, зберігаючи вітаміни та мінерали.
- Експериментуйте зі співвідношенням солі, цукру та спецій, щоб створити свій власний унікальний смак закуски.