Кабачки як грузді: рецепт на зиму без стерилізації

Кабачки як грузді: рецепт на зиму без стерилізації
5.0
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків;
  • 100 мл оцту (6%);
  • 100 мл рафінованої олії;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 ст. л. повареної солі;
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю.

Рецепт приготування:

  1. Кабачки промиваються під проточною водою та очищаються від шкірки. Якщо м'якоть рихла, то її необхідно ретельно видалити. Після цього овочі нарізаються невеликими кубиками.
  2. Часник пропускається через прес або подрібнюється за допомогою блендеру. Отримана суміш перекладається в емаліровану каструлю (або тазик), а зверху викладається основний інгредієнт.
  3. Чистий кріп дрібно нарізається і відправляється до інших овочів. Все обережно перемішується декілька разів.
  4. Для того, щоб приготувати заливку, в глибокій мисці змішується рослинна олія, оцет, цукор, сіль і перець. Все перемішується до однорідності і додається в овочеву суміш.
  5. Зимова заготівля настоюється близько трьох годин при кімнатній температурі. Важливо накрити каструлю харчовою плівкою, щоб кабачки не прийняли сторонніх запахів.
  6. Каструлю з овочами ставлять на вогонь, доводять до кипіння і тушкують на середньому вогні ще 20 хвилин.
  7. Чисті півлітрові банки наповнюються закускою, заливаються маринадом до самого краю. Залишається лише закрутити їх кришками і поставити дном догори до повного охолодження.

Цікавості на тему закусок і консервації:

  • Закуски з кабачків - це чудовий спосіб зберегти власний врожай на зиму. Кабачки можуть бути смачним доповненням до будь-якого обіду або вечері.
  • Додавання свіжого кропу та часнику до консервованих овочів робить смак ще яскравішим та ароматнішим.
  • Зимові закуски не лише зберігаються довше, але і зберігають корисні властивості кабачків, зберігаючи вітаміни та мінерали.
  • Експериментуйте зі співвідношенням солі, цукру та спецій, щоб створити свій власний унікальний смак закуски.