Кабачки в духовці з сиром, часником та помідорами.

Кабачки в духовці з сиром, часником та помідорами.
4.1
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 100-150 г твердого сиру
  • 4 маленькі помідори
  • 2 курячих яйця
  • 2 зубчики часнику
  • 1 великий кабачок
  • декілька гілок петрушки
  • оливкова олія
  • сіль і чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

Овочі з сиром під яєчним соусом:

  1. Овочі та зелень добре промийте під проточною водою і обсушіть. Краще це зробити заздалегідь, якщо є така можливість.
  2. Зі старих кабачків знімається шкірка. Помідори нарізаються тонкими кружечками або напівкружечками. Зелень дрібно нарізається гострим ножем.
  3. Часник пропускається через прес, а сир натирається на великій тертці. Ще один варіант - нарізати сир тонкими брусочками, але тоді їсти буде не дуже зручно.
  4. У глибокій посудині яйця збиваються віночком з сіллю і меленим перцем. Поступово до них додається петрушка і тертий сир. Все добре перемішується до максимальної однорідності.
  5. Форма для запікання обов'язково промазується оливковою олією. Кабачки та помідори викладаються у форму чергово в шахматному порядку.
  6. Овочі обережно заливаються яєчною сумішшю і відправляються в попередньо розігріту духову шафу (180 градусів) на 25-30 хвилин.

Рекомендується подавати закуску гарячою з свіжим хлібом, гірчицею або кетчупом. Смачного!

Додаткова інформація:

Цей рецепт - чудовий спосіб задовольнити вашу родину і забезпечити себе та їх корисними вітамінами та мінералами. Оливкова олія додає багато смаку і робить страву неймовірно ароматною. Не соромтеся експериментувати з іншими видами сиру або овочами, щоб створити власний унікальний смак!