Кабачки в духовці з сиром, часником та помідорами.
Кухня
Інгредієнти:
- 100-150 г твердого сиру
- 4 маленькі помідори
- 2 курячих яйця
- 2 зубчики часнику
- 1 великий кабачок
- декілька гілок петрушки
- оливкова олія
- сіль і чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
Овочі з сиром під яєчним соусом:
- Овочі та зелень добре промийте під проточною водою і обсушіть. Краще це зробити заздалегідь, якщо є така можливість.
- Зі старих кабачків знімається шкірка. Помідори нарізаються тонкими кружечками або напівкружечками. Зелень дрібно нарізається гострим ножем.
- Часник пропускається через прес, а сир натирається на великій тертці. Ще один варіант - нарізати сир тонкими брусочками, але тоді їсти буде не дуже зручно.
- У глибокій посудині яйця збиваються віночком з сіллю і меленим перцем. Поступово до них додається петрушка і тертий сир. Все добре перемішується до максимальної однорідності.
- Форма для запікання обов'язково промазується оливковою олією. Кабачки та помідори викладаються у форму чергово в шахматному порядку.
- Овочі обережно заливаються яєчною сумішшю і відправляються в попередньо розігріту духову шафу (180 градусів) на 25-30 хвилин.
Рекомендується подавати закуску гарячою з свіжим хлібом, гірчицею або кетчупом. Смачного!
Додаткова інформація:
Цей рецепт - чудовий спосіб задовольнити вашу родину і забезпечити себе та їх корисними вітамінами та мінералами. Оливкова олія додає багато смаку і робить страву неймовірно ароматною. Не соромтеся експериментувати з іншими видами сиру або овочами, щоб створити власний унікальний смак!