Дріжджовий пиріг із сьомгою

Дріжджовий пиріг із сьомгою
4.2
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г сьомги холодного копчення (можна замінити сирою)
  • 3 яйця
  • 200 г борошна
  • 100 мл молока
  • 1 цибулина
  • 100 г твердого сиру
  • 20-30 г вершкового масла
  • 3 ст. л. оливкового масла (можна замінити будь-яким рослинним маслом)
  • 1 ч. л. сухих дріжджів (з горкою)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Сьомгу нарізати на маленькі шматочки. Якщо ви використовуєте сиру рибу, потрібно після подрібнення обсмажити в 1 ст. л. рослинного масла на сильному вогні, швидко помішуючи лопаткою, протягом 2-3 хвилин.
  2. На сковороді розтопити вершкове масло, цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками. На сковороді з розігрітим вершковим маслом обсмажити цибулю до золотистого кольору (приблизно 3-5 хвилин на слабкому вогні) і переложити його на рушник, щоб  відібрати зайвий жир.
  3. Молоко і яйця бажано вийняти з холодильника за 20-30 хвилин до початку приготування тіста, щоб вони прогрілись до кімнатної температури.
  4. Яйця збити в мисці виделкою до однорідності з щіпкою солі і перцю. Не перестаючи збивати яйця, долити тонким струмочком молоко та оливкову олію.
  5. Борошно просіяти в окрему миску разом із сухими дріжджами, розмішати. Під час розмішування мучної сумішї, долити до неї яєчно-молочну суміш.
  6. Сир натерти на дрібній тертці, змішати з рибою та обсмаженою цибулею, підмішати отриману суміш до дріжджового тіста. Вимісити його ложкою до рівномірного розподілу інгредієнтів і накрити миску легким рушником або харчовою плівкою.
  7. Залишити тісто для пирога з сьомгою на 30-40 хвилин у теплі (близько 25-30 °C). Потім розігріти духовку до 200 °C, форму для випічки змастити рослинним маслом і перекласти туди тісто.
  8. Випікати дріжджовий пиріг з сьомгою приблизно 45 хвилин до рум'яної золотистої скоринки. Вийняти форму, накрити її легким рушником і залишити на 20-30 хвилин.
  9. Зняти рушник, обережно вийняти пиріг на відповідну тарілку і подавати до столу. Рибний пиріг смачний як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!

Цей дріжджовий пиріг з сьомгою стане чудовим доповненням до вашого столу. Спробуйте його з гарячими першими стравами або подавайте як окрему закуску на святковому обіді. Його аромат та смак приємно здивують ваших гостей і родичів. Приготуйте цей пиріг і отримайте море задоволення від його смакових ноток і ніжної текстури.