Дріжджовий пиріг із сьомгою
Кухня
Інгредієнти:
- 250 г сьомги холодного копчення (можна замінити сирою)
- 3 яйця
- 200 г борошна
- 100 мл молока
- 1 цибулина
- 100 г твердого сиру
- 20-30 г вершкового масла
- 3 ст. л. оливкового масла (можна замінити будь-яким рослинним маслом)
- 1 ч. л. сухих дріжджів (з горкою)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Сьомгу нарізати на маленькі шматочки. Якщо ви використовуєте сиру рибу, потрібно після подрібнення обсмажити в 1 ст. л. рослинного масла на сильному вогні, швидко помішуючи лопаткою, протягом 2-3 хвилин.
- На сковороді розтопити вершкове масло, цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками. На сковороді з розігрітим вершковим маслом обсмажити цибулю до золотистого кольору (приблизно 3-5 хвилин на слабкому вогні) і переложити його на рушник, щоб відібрати зайвий жир.
- Молоко і яйця бажано вийняти з холодильника за 20-30 хвилин до початку приготування тіста, щоб вони прогрілись до кімнатної температури.
- Яйця збити в мисці виделкою до однорідності з щіпкою солі і перцю. Не перестаючи збивати яйця, долити тонким струмочком молоко та оливкову олію.
- Борошно просіяти в окрему миску разом із сухими дріжджами, розмішати. Під час розмішування мучної сумішї, долити до неї яєчно-молочну суміш.
- Сир натерти на дрібній тертці, змішати з рибою та обсмаженою цибулею, підмішати отриману суміш до дріжджового тіста. Вимісити його ложкою до рівномірного розподілу інгредієнтів і накрити миску легким рушником або харчовою плівкою.
- Залишити тісто для пирога з сьомгою на 30-40 хвилин у теплі (близько 25-30 °C). Потім розігріти духовку до 200 °C, форму для випічки змастити рослинним маслом і перекласти туди тісто.
- Випікати дріжджовий пиріг з сьомгою приблизно 45 хвилин до рум'яної золотистої скоринки. Вийняти форму, накрити її легким рушником і залишити на 20-30 хвилин.
- Зняти рушник, обережно вийняти пиріг на відповідну тарілку і подавати до столу. Рибний пиріг смачний як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!
Цей дріжджовий пиріг з сьомгою стане чудовим доповненням до вашого столу. Спробуйте його з гарячими першими стравами або подавайте як окрему закуску на святковому обіді. Його аромат та смак приємно здивують ваших гостей і родичів. Приготуйте цей пиріг і отримайте море задоволення від його смакових ноток і ніжної текстури.