Торт Павлова

Торт Павлова
4.2
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Безе для торта Павлова:

  • 4 яйця (білки)
  • 180 гр цукру
  • 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч.л. білого винного оцту
  • кілька крапель лимонного соку

Вершковий крем для торта Павлова:

  • 250 мл вершків 30-35%
  • 2 ч.л. цукрової пудри
  • + фрукти/ягоди для прикраси

Рецепт приготування страви:

  1. Білки заздалегідь відокремити від жовтків і залишити в кімнатній температурі мінімум на 4 години (краще на 8-10). На аркуші пергаментного паперу намалювати поруч 2 невеликих кола (діаметром близько 15 см).
  2. Цукор змішати з ванільним цукром і подрібнити в блендері. Разом блендера можна використати кавомолку. Три чайні ложки цукрової суміші з'єднати з крохмалем і розмішати.
  3. Через зазначений час розігріти духовку до 100С, на деко покласти пергамент (намальованими колами вниз). З'єднати в мисці білки з лимонним соком і збити масу міксером до м'яких піків (піна не довго тримає форму). На цьому етапі поступово всипати цукор із ванільним цукром, не перестаючи збивати білки міксером.
  4. Збивати білки з цукром до стійких піків. Потім влити зверху оцет, всипати суміш цукру з крохмалем і обережно перемішати масу лопаткою. Викласти отриману масу поверх намальованих на папері кіл (товщина країв має бути трохи більшою, ніж у середині) і відправити в розігріту духову шафу.
  5. Випікати безе для торта Павлова близько 1 години 15 хвилин за вказаної температури (+- 15 хвилин). Коли меренга буде готова, вимкнути духовку і залишити деко всередині до повного охолодження духовки. Вийняти деко, перенести пергаментний лист разом із коржами на решітку і залишити на півгодини.
  6. Через півгодини приготувати вершковий крем для торта Павлової. Охолоджені вершки влити в миску і почати збивати міксером на середній швидкості. Коли вершки зіб'ються до м'яких піків, всипати цукрову пудру (бажано через сито) і збивати до стійких піків. Важливо не перезбити вершковий крем, щоб він не розшарувався.
  7. Покласти білковий корж на тарілку, змастити його вершковим кремом і розрівняти поверхню. Накрити крем другим коржем, змастити поверхню і боки торта кремом, що залишився. Фрукти/ягоди промити, обсушити (за необхідності очистити від кісточок, нарізати) і прикрасити ними готовий торт.
  8. Торт Павлова бажано подавати відразу після приготування. Приємного чаювання!

Торт Павлова, названий на честь Анни Павлової, заслуговує на увагу своїм неповторним смаком і прекрасним виглядом. Цей торт вирізняється ніжним безе, що тане в роті, та свіжими фруктами чи ягодами, які надають йому соковитості та яскравості. Він стане ідеальним варіантом для освіжаючого десерту під час літніх свят або особливих випадків. Приготуйте цей торт з любов'ю та уважністю до деталей і потіште своїх близьких неперевершеним смаком кулінарного шедевру.