Яблучний пиріг у мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 4 яблука (близько 800 гр)
- 200 гр цукру
- 4 яйця
- 150 гр борошна
- 50 гр вершкового масла
- 2 ст.л. цукрової пудри (можна замінити цукром)
Рецепт приготування страви:
- Яйця вийняти з холодильника і залишити на 10 хвилин у кімнатній температурі. Яблука очистити від шкірки, розрізати навпіл і відрізати серцевину. Нарізати яблучну м'якоть часточками.
- У мультиварку покласти вершкове масло і розтопити його в режимі Підігрів. Потім додати цукрову пудру і розмішати до її повного розчинення. Якщо ви замінюєте цукрову пудру цукром, можна розтопити масло на водяній бані і змішати його з цукром до його повного розчинення (щоб не дряпати мультиварку).
- Потім вилити отриману суміш у мультиварку, встановити режим Підігрів на 5 хвилин і викласти в мультиварку яблука. Тим часом приготувати тісто для пирога з яблуками.
- Яйця почати збивати міксером до утворення піни. Не перестаючи збивати яйця, всипати тонкою цівкою цукор і збивати міксером до посвітління маси (близько 5 хвилин). Борошно просіяти через сито і підмішати до яєчної суміші, вимішати тісто кілька разів до однорідності.
- Залити яблука в мультиварці тістом і встановити режим Випічка. Готувати яблучний пиріг у мультиварці 40 хвилин у зазначеному режимі. Потім перевернути готовий пиріг з мультиварки і дати йому кілька хвилин охолонути.
- Нарізати готовий пиріг із яблуками порційними шматочками і подавати до чаю. Смачного!
Надихніться традиційними українськими рецептами і додайте до яблучного пирога в мультиварці смаку, додавши суміш меленої кориці та гвоздики до яблучних часточок. Це додасть пирогу витонченого аромату і стане справжнім гастрономічним відкриттям для всієї родини.