Сметанник в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр борошна
- 200 гр сметани
- 200 гр цукру
- 3 яйця
- 70 гр вершкового масла
- півлимона (цедра)
- пів-ч.л. соди
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Яйця і сметану вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10 хвилин. Борошно просіяти через сито разом із содою та розмішати. Лимон вимити, зняти з нього цедру і натерти на дрібній тертці. Вершкове масло розтопити на водяній бані й дати охолонути до кімнатної температури.
- Потім вбити яйця в миску і почати збивати міксером, поступово підсипаючи цукор. Збивати яйця з цукром приблизно 5 хвилин до утворення світлої пишної маси. Не перестаючи збивати міксером, додати сметану і змішувати до однорідності.
- До отриманої маси спочатку підмішати терту цедру, а потім борошняну суміш. Вимісити бісквітне тісто до повної однорідності, консистенція має нагадувати сметану. Мультиварку змастити вершковим/рослинною олією і вилити в неї тісто.
- Готувати сметанник у мультиварці приблизно 1 годину в режимі Випічка. Потім перевернути пиріг із мультиварки на решітку і дати йому охолонути 5-10 хвилин. Обсипати готовий сметанний пиріг цукровою пудрою, прикрасити часточками лимона і нарізати порційними шматочками. Смачного!
Додайте в тісто трохи свіжих ягід або фруктів, щоб зробити сметанник ще більш соковитим.
Подайте цей пиріг із ванільним морозивом або збитими вершками для справжнього задоволення від смаку.