Салат зі свинячої печінки
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г свинячої печінки
- 3 яйця
- 2 картоплини
- 200 г свіжих огірків
- 1 цибулі
- майонез - за бажанням
- 1-2 ч.л. оцту 9%
- ½ ч.л. солі
- ½ ч.л. цукру
- сіль, перець - за смаком
Рецепт приготування:
- Печінку залити сумішшю молока та води 1:1 і залишити на півгодини-годину (можна замінити суміш молоком або чистою водою). Після цього промити свинячу печінку під струменем чистої води та покласти в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити печінку приблизно півгодини після закипання.
- У окрему каструлю покласти яйця, залити їх холодною водою та поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь, додати ретельно вимиту картоплю та знову довести до кипіння. Через 10 хвилин після закипання води вийняти яйця та покласти їх у миску з холодною водою. Картоплю варити ще 15-20 хвилин до м'якості.
- Цибулю очистити та нарізати дрібними шматочками, покласти в сито та обдати кип'ятком. Ошпарену цибулю віджати від води та покласти в невелику посудину, додати ½ ч.л. солі, ½ ч.л. цукру,1-2 ч.л. оцту та перемішати. Залишити цибулю маринуватися на 5-10 хвилин, потім промити та обсушити.
- Огірки помити та нарізати дрібними смужками. Охолоджені яйця очистити та натерти на крупній терці. Печінку та картоплю вийняти з каструлі та охолодити. Порізати печінку дрібними смужками, а картоплю очистити від шкірки та нарізати невеликими квадратиками.
- Змішати в салатниці печінку, картоплю, натерті яйця, огірки, мариновану цибулю та перемішати. Додати сіль, перець за смаком, заправити майонезом та знову перемішати.
- Салат зі свинячої печінки бажано подавати до столу одразу після приготування. Смачного!