Салат "Мімоза" зі шпротами
Кухня
Інгредієнти:
- 2-3 картоплі;
- 250 г шпрот в маслі;
- 3 яйця;
- 250 г плавленого сиру;
- майонез (за бажанням);
- сіль за смаком.
Рецепт приготування:
- Положіть яйця у каструлю, залийте їх холодною водою (приблизно 1 л) та поставте на вогонь. Після закипання додайте картоплю та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь та варіть 10 хвилин.
- Перекладіть яйця у миску з льодяною водою та залиште на декілька хвилин до повного охолодження. Картоплю варіть ще 15-20 хвилин.
- Очистіть яйця від шкаралупи, відокремте білки від жовтків, натріть на крупній терці та складіть у різні тарілки.
- Варену картоплю вийміть з води та повністю охолодіть.
- Шпроти відкрийте та злийте масло у окрему посудину. Натерти плавлений сир на грубій терці.
- Картоплю очистіть від шкірки та також натріть на крупній терці.
- На дно салатниці викладіть шпроти (не розминаючи їх вилкою), посипте тертими білками та змастіть шарами майонезу.
- Покрийте салат тертою картоплею, посоліть та поперчіть, залийте маслом, у якому були шпроти.
- Викладіть тертий плавлений сир, змастіть майонезом та посипте тертими жовтками.
- Поставте салат "Мімоза" зі шпротами в холодильник та залиште на кілька годин, щоб він настоявся.
- Готовий салат вийміть з холодильника, прикрасьте за бажанням та подайте до столу.