Салат у вигляді Кози
Кухня
Інгредієнти:
- 4 середні картоплини
- банку консервованої риби (вагою близько 250 гр)
- близько 250 гр майонезу
- 4 яйця
- 2 моркви (+ половина моркви для прикраси)
- 150 гр твердого сиру
- 1 середня цибулина
- кілька гілочок кропу та 1 маслина для прикраси
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю з морквою вимити, скласти в каструлю разом із яйцями, залити великою кількістю холодної води і поставити на вогонь. Проварити яйця після закипання протягом 10 хвилин і перекласти в миску з холодною водою на 5 хвилин.
- Картоплю та моркву варити ще 15-20 хвилин після готовності яєць. Очистити яйце від шкаралупи, відокремити білки від жовтків, натерти і те й інше на тертці, скласти по різних тарілках. Варені овочі вийняти з каструлі і охолодити. Потім очистити від шкірки і натерти на терці, скласти в різні тарілки. Половину моркви нарізати тонкими брусочками.
- Цибулю очистити і дрібно нарізати, скласти в невелику миску і залити окропом. Через хвилину злити воду і просушити цибулю серветкою. Сир натерти на тертці, відкрити банку з консервованою рибою та злити масло, подрібнити рибу виделкою.
- На великому плоскому блюді намалювати за допомогою майонезу силует кози (це зручно зробити за допомогою трафарету). Викласти за формою силуету терту картоплю, трохи посолити і поперчити, змастити майонезом.
- Наступним шаром викласти консервовану рибу та покрити її цибулею. Посипати салат тертою морквою, посолити її та змастити майонезом. Викласти на моркву тертий сир, змастити поверхню і боки салату майонезом, що залишився.
- Сфомувати салат у вигляді Кози таким чином: тулуб покрити тертими білками, викласти голову жовтками, знизу салату і над головою приставити скибочки моркви (ріжки і ніжки). Маслину розрізати навпіл і покласти половину на місці ока, маленький шматочок моркви покласти на місце вуха.
- Залишити салат на 4-6 годин (можна більше) у холодильнику для просочення. Вийняти страву, прикрасити салат свіжою зеленню та подавати до столу.