Салат у вигляді Кози

Салат у вигляді Кози
3.4
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 середні картоплини
  • банку консервованої риби (вагою близько 250 гр)
  • близько 250 гр майонезу
  • 4 яйця
  • 2 моркви (+ половина моркви для прикраси)
  • 150 гр твердого сиру
  • 1 середня цибулина
  • кілька гілочок кропу та 1 маслина для прикраси
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Картоплю з морквою вимити, скласти в каструлю разом із яйцями, залити великою кількістю холодної води і поставити на вогонь. Проварити яйця після закипання протягом 10 хвилин і перекласти в миску з холодною водою на 5 хвилин.
  2. Картоплю та моркву варити ще 15-20 хвилин після готовності яєць. Очистити яйце від шкаралупи, відокремити білки від жовтків, натерти і те й інше на тертці, скласти по різних тарілках. Варені овочі вийняти з каструлі і охолодити. Потім очистити від шкірки і натерти на терці, скласти в різні тарілки. Половину моркви нарізати тонкими брусочками.
  3. Цибулю очистити і дрібно нарізати, скласти в невелику миску і залити окропом. Через хвилину злити воду і просушити цибулю серветкою. Сир натерти на тертці, відкрити банку з консервованою рибою та злити масло, подрібнити рибу виделкою.
  4. На великому плоскому блюді намалювати за допомогою майонезу силует кози (це зручно зробити за допомогою трафарету). Викласти за формою силуету терту картоплю, трохи посолити і поперчити, змастити майонезом.
  5. Наступним шаром викласти консервовану рибу та покрити її цибулею. Посипати салат тертою морквою, посолити її та змастити майонезом. Викласти на моркву тертий сир, змастити поверхню і боки салату майонезом, що залишився.
  6. Сфомувати салат у вигляді Кози таким чином: тулуб покрити тертими білками, викласти голову жовтками, знизу салату і над головою приставити скибочки моркви (ріжки і ніжки). Маслину розрізати навпіл і покласти половину на місці ока, маленький шматочок моркви покласти на місце вуха.
  7. Залишити салат на 4-6 годин (можна більше) у холодильнику для просочення. Вийняти страву, прикрасити салат свіжою зеленню та подавати до столу.