Салат "Сьомга під шубою"
Кухня
Інгредієнти:
- 4 картоплі
- 6 солених огірків
- 4 морквини
- 6 яєць
- 300 г слабосоленої сьомги
- невеликий пучок свіжої зелені (кроп, петрушка, зелена цибуля)
- майонез - опціонально
- 1-2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Яйця скласти в каструлю з великою кількістю холодної води і поставити на вогонь.
- Картоплю та моркву ретельно вимити під водою, покласти в каструлю з киплячою водою разом з яйцями.
- Після повторного закипання варити яйця 10 хвилин і переложити їх в миску з холодною водою.
- Картоплю та моркву варити ще 15-20 хвилин до готовності, потім витягнути з каструлі та повністю охолодити.
- Остигші яйця очистити від шкаралупи, натерти на крупній терці.
- Моркву очистити від шкірки та натерти на крупній терці.
- Сьомгу нарізати тонкими смужками, зелень промити, обсушити та дрібно порізати.
- Часник очистити, пропустити через часникодавилку та змішати з зеленню та майонезом (приблизно 150-200 г).
- Картоплю очистити та дуже дрібно нарізати разом із соленими огірками (за бажанням можна натерти на крупній терці).
- На дно салатниці або плоскої тарілки виложити шар сьомги, покрити її тертою картошкою (залишити трохи для верхнього шару), посипати сіллю та перцем, змастити майонезним соусом.
- Виложити на картопляний шар половину нашинкованих огірків, посипати їх тертими яйцями та змастити майонезом.
- Наступним шаром виложити половину тертої моркви, в невеликому контейнері змішати залишки солених огірків з картоплею та виложити їх рівним шаром поверх моркви.
- Покрити салат із сьомгою залишками моркви, змастити майонезним соусом та відправити в холодильник.
- Салат "Сьомга під шубою" повинен настоятися не менше 6-8 годин в холодильнику для просочення.
- Потім вийняти готовий салат, прикрасити свіжою зеленню та подавати до столу.