Салат "Сьомга під шубою"

Салат "Сьомга під шубою"
4.5
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 картоплі
  • 6 солених огірків
  • 4 морквини
  • 6 яєць
  • 300 г слабосоленої сьомги
  • невеликий пучок свіжої зелені (кроп, петрушка, зелена цибуля)
  • майонез - опціонально
  • 1-2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Яйця скласти в каструлю з великою кількістю холодної води і поставити на вогонь.
  2. Картоплю та моркву ретельно вимити під водою, покласти в каструлю з киплячою водою разом з яйцями.
  3. Після повторного закипання варити яйця 10 хвилин і переложити їх в миску з холодною водою.
  4. Картоплю та моркву варити ще 15-20 хвилин до готовності, потім витягнути з каструлі та повністю охолодити.
  5. Остигші яйця очистити від шкаралупи, натерти на крупній терці.
  6. Моркву очистити від шкірки та натерти на крупній терці.
  7. Сьомгу нарізати тонкими смужками, зелень промити, обсушити та дрібно порізати.
  8. Часник очистити, пропустити через часникодавилку та змішати з зеленню та майонезом (приблизно 150-200 г).
  9. Картоплю очистити та дуже дрібно нарізати разом із соленими огірками (за бажанням можна натерти на крупній терці).
  10. На дно салатниці або плоскої тарілки виложити шар сьомги, покрити її тертою картошкою (залишити трохи для верхнього шару), посипати сіллю та перцем, змастити майонезним соусом.
  11. Виложити на картопляний шар половину нашинкованих огірків, посипати їх тертими яйцями та змастити майонезом.
  12. Наступним шаром виложити половину тертої моркви, в невеликому контейнері змішати залишки солених огірків з картоплею та виложити їх рівним шаром поверх моркви.
  13. Покрити салат із сьомгою залишками моркви, змастити майонезним соусом та відправити в холодильник.
  14. Салат "Сьомга під шубою" повинен настоятися не менше 6-8 годин в холодильнику для просочення.
  15. Потім вийняти готовий салат, прикрасити свіжою зеленню та подавати до столу.