Салат "Мімоза з рисом"

Салат "Мімоза з рисом"
3.7
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 450 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 яєць
  • 3-4 моркви
  • 300-400 г рибних консервів
  • 200 г твердого сиру
  • 2 цибулі
  • 100 г сухого рису
  • Майонез за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. В каструлю налити півлітра води, додати сіль і додати рис. Варити на помірному вогні протягом 25-30 хвилин після закипання.
  2. В окрему каструлю покласти яйця, залити водою і поставити на вогонь. Після закипання додати моркву і варити разом ще 10 хвилин.
  3. Вийняти яйця з каструлі і покласти в миску з холодною водою на 5-10 хвилин. Моркву варити ще 20 хвилин.
  4. Готовий рис відкинути на сито і промити під холодною водою, а потім оставити стікати.
  5. Цибулю порізати мілкими шматочками, залити кип'ятком на хвилину, потім злити воду і дати охолонути.
  6. Рибні консерви відкрити, відкинути рідину і ретельно розтерти рибу виделкою.
  7. Яйця очистити, відокремити білки від жовтків, натерти їх на мілкій терці та положити на різні тарілки.
  8. Охолоджену моркву також очистити і натерти на крупній терці.
  9. На дно салатниці або плоского блюда викласти варений рис і змастити його майонезом. Накрити рисовий шар рибними консервами і також змастити їх майонезом. Потім додати ошпарену цибулю і посипати натертими білками.
  10. Наступним шаром викласти тертий сир, трішки змастити його майонезом. Рівномірно покрити сир тертою морквою, змастити майонезом і прикрасити салат тертими жовтками.
  11. Прикрити салатницю або блюдо кришкою або плівкою і поставити в холодильник. Настояти салат "Мімоза з рисом" потрібно принаймні 4 години.
  12. Перед подачею прикрасити свіжою зеленню. Салат готовий до подачі.