Салат "Мімоза з рисом"
Кухня
Інгредієнти:
- 6 яєць
- 3-4 моркви
- 300-400 г рибних консервів
- 200 г твердого сиру
- 2 цибулі
- 100 г сухого рису
- Майонез за смаком
- Сіль за смаком
Приготування:
- В каструлю налити півлітра води, додати сіль і додати рис. Варити на помірному вогні протягом 25-30 хвилин після закипання.
- В окрему каструлю покласти яйця, залити водою і поставити на вогонь. Після закипання додати моркву і варити разом ще 10 хвилин.
- Вийняти яйця з каструлі і покласти в миску з холодною водою на 5-10 хвилин. Моркву варити ще 20 хвилин.
- Готовий рис відкинути на сито і промити під холодною водою, а потім оставити стікати.
- Цибулю порізати мілкими шматочками, залити кип'ятком на хвилину, потім злити воду і дати охолонути.
- Рибні консерви відкрити, відкинути рідину і ретельно розтерти рибу виделкою.
- Яйця очистити, відокремити білки від жовтків, натерти їх на мілкій терці та положити на різні тарілки.
- Охолоджену моркву також очистити і натерти на крупній терці.
- На дно салатниці або плоского блюда викласти варений рис і змастити його майонезом. Накрити рисовий шар рибними консервами і також змастити їх майонезом. Потім додати ошпарену цибулю і посипати натертими білками.
- Наступним шаром викласти тертий сир, трішки змастити його майонезом. Рівномірно покрити сир тертою морквою, змастити майонезом і прикрасити салат тертими жовтками.
- Прикрити салатницю або блюдо кришкою або плівкою і поставити в холодильник. Настояти салат "Мімоза з рисом" потрібно принаймні 4 години.
- Перед подачею прикрасити свіжою зеленню. Салат готовий до подачі.