В каструлю налити півлітра води, додати сіль і додати рис. Варити на помірному вогні протягом 25-30 хвилин після закипання.
В окрему каструлю покласти яйця, залити водою і поставити на вогонь. Після закипання додати моркву і варити разом ще 10 хвилин.
Вийняти яйця з каструлі і покласти в миску з холодною водою на 5-10 хвилин. Моркву варити ще 20 хвилин.
Готовий рис відкинути на сито і промити під холодною водою, а потім оставити стікати.
Цибулю порізати мілкими шматочками, залити кип'ятком на хвилину, потім злити воду і дати охолонути.
Рибні консерви відкрити, відкинути рідину і ретельно розтерти рибу виделкою.
Яйця очистити, відокремити білки від жовтків, натерти їх на мілкій терці та положити на різні тарілки.
Охолоджену моркву також очистити і натерти на крупній терці.
На дно салатниці або плоского блюда викласти варений рис і змастити його майонезом. Накрити рисовий шар рибними консервами і також змастити їх майонезом. Потім додати ошпарену цибулю і посипати натертими білками.
Наступним шаром викласти тертий сир, трішки змастити його майонезом. Рівномірно покрити сир тертою морквою, змастити майонезом і прикрасити салат тертими жовтками.
Прикрити салатницю або блюдо кришкою або плівкою і поставити в холодильник. Настояти салат "Мімоза з рисом" потрібно принаймні 4 години.
Перед подачею прикрасити свіжою зеленню. Салат готовий до подачі.