Салат "Ягнятко"
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе
- 300 г консервованих ананасів
- 2 великих (або 3 невеликих) яєць
- 100 г твердого сиру
- приблизно 100 г майонезу
- кілька великих маслин без кісточок (2-3 шт)
- кілька гілочок зелені для прикраси
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- В каструлі довести до кипіння близько 1 л води, посолити та опустити промите куряче філе. Варити курку до готовності протягом 30 хвилин.
- Тим часом скласти яйця в окрему каструлю, залити холодною водою та поставити на вогонь.
- Після закипання води зменшити вогонь і варити яйця 10 хвилин. Після цього воду злити та залити яйця холодною водою на декілька хвилин. Злити воду і очистити яйця від шкаралупи. Натерти білки на терці з великими отворами та скласти на різні тарілки.
- Ананаси злити від зайвої рідини та нарізати на маленькі шматочки. Твердий сир також натерти на терці з великими отворами.
- На великому плоскому блюді намалювати майонезом контури ягня (за допомогою будь-якого шаблону).
- Куряче філе нарізати невеликими шматочками та розмістити першим шаром на блюді. Помазати майонезом, покрити ананасами, знову помазати майонезом, посипати натертим сиром та рівномірно змастити майонезом по всьому салату.
- Для створення голови та тулуба ягня помазати майонезом згори та посипати натертим білком. Тертий жовток викласти на місце голови.
- Для декорування салату використовуйте нарізані маслини тонкими кружечками, навколо білків, як показано на фото. Ви також можете додати кілька гілочок свіжої зелені для прикрашання.
- Салат у вигляді ягня можна подавати на стіл відразу після приготування або дати йому настоятися кілька годин в холодильнику.