Салат "Ягнятко"

Салат "Ягнятко"
4.5
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе
  • 300 г консервованих ананасів
  • 2 великих (або 3 невеликих) яєць
  • 100 г твердого сиру
  • приблизно 100 г майонезу
  • кілька великих маслин без кісточок (2-3 шт)
  • кілька гілочок зелені для прикраси
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. В каструлі довести до кипіння близько 1 л води, посолити та опустити промите куряче філе. Варити курку до готовності протягом 30 хвилин.
  2. Тим часом скласти яйця в окрему каструлю, залити холодною водою та поставити на вогонь.
  3. Після закипання води зменшити вогонь і варити яйця 10 хвилин. Після цього воду злити та залити яйця холодною водою на декілька хвилин. Злити воду і очистити яйця від шкаралупи. Натерти білки на терці з великими отворами та скласти на різні тарілки.
  4. Ананаси злити від зайвої рідини та нарізати на маленькі шматочки. Твердий сир також натерти на терці з великими отворами.
  5. На великому плоскому блюді намалювати майонезом контури ягня (за допомогою будь-якого шаблону).
  6. Куряче філе нарізати невеликими шматочками та розмістити першим шаром на блюді. Помазати майонезом, покрити ананасами, знову помазати майонезом, посипати натертим сиром та рівномірно змастити майонезом по всьому салату.
  7. Для створення голови та тулуба ягня помазати майонезом згори та посипати натертим білком. Тертий жовток викласти на місце голови.
  8. Для декорування салату використовуйте нарізані маслини тонкими кружечками, навколо білків, як показано на фото. Ви також можете додати кілька гілочок свіжої зелені для прикрашання.
  9. Салат у вигляді ягня можна подавати на стіл відразу після приготування або дати йому настоятися кілька годин в холодильнику.