Салат зі шпротами та квасолею
Кухня
Інгредієнти:
- 450 г консервованої червоної квасолі в її власному соці
- 2 банки шпротів (загальною вагою близько 450 г)
- 3 цибулі
- 2 морквини
- 2 яйця
- майонез - за смаком
- сіль, перець - за смаком
Рецепт приготування:
- Яйця скласти в каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь і варити яйця до готовності 10 хвилин. Злити кип'яток з каструлі, залити варені яйця холодною водою і залишити до повного охолодження.
- Цибулю очистити та нарізати тонкими півкільцями, моркву очистити та натерти на крупній терці. На сковороді розігріти 3 ст.л. рослинної олії і виложити цибулю, обсмажити її до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин на середньому вогні. Додати на сковороди моркву, залити ще ложкою рослинної олії та кілька столових ложок води. Тушкувати овочі на середньому вогні протягом близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Зняти сковороду з вогню та залишити охолоджуватися.
- Яйця очистити від шкаралупи та натерти на крупній терці.
- Відкрити банку з квасолею і відкинути її на друшляк. Відкрити банки з шпротами, злити зайву рідину та розтирати рибу виделкою.
- На дно салатниці виложити шар шпротів, покрити шаром квасолі та змастити майонезом. Наступним шаром виложити овочеву зажарку, змастити майонезом та прикрасити салат натертими яйцями. Свіжу зелень промити, обсушити, дрібно нарізати та посипати готову страву. Помістити його в холодильник.
- Салат з шпротами буде смачнішим, якщо йому дати настоятися 2-4 години перед подачею. Вийняти салатницю, прикрасити на свій смак та подати до столу.