Салат зі стебловою селерою та кукурудзою

Салат зі стебловою селерою та кукурудзою
3.8
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр стеблової селери
  • 300 гр консервованої кукурудзи
  • 300 гр пекінської капусти
  • 300 гр огірків
  • 4 яйця
  • 100 гр майонезу
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця залити холодною водою та поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь і варити яйця при слабкому кипінні близько 10 хвилин. Злити окріп і залити вміст каструлі крижаною водою, залишити до повного остигання (у міру нагрівання воду бажано міняти на холоднішу).
  2. Пекінську капусту нашаткувати, скласти в салатницю, посолити і трохи пом'яти руками. Стебла селери вимити і порізати тонкими півкільцями, додати до подрібненої капусти та перемішати.
  3. Огірки вимити та порізати півкухлями, відкрити банку з кукурудзою та злити рідину. Додати кукурудзу з огірками з капустою з селера і перемішати. Яйця вийняти з води, очистити від шкаралупи і порізати маленькими кубиками, додати до всіх інших інгредієнтів, посолити все за смаком і перемішати.
  4. Заправити салат зі стеблової селери майонезом за смаком, перемішати і подавати до столу відразу після приготування. Смачного!

Стеблева селера містить велику кількість корисних речовин, таких як вітаміни С, К, B6 та калій. Він також допомагає знижувати рівень холестерину та підтримує здоров'я шлунково-кишкової системи. Кукурудза, яка є ще однією складовою цього салату, також містить багато важливих поживних речовин, таких як білки, вуглеводи та вітаміни групи В.