Салат зі свинячим язиком: рецепт приготування

Салат зі свинячим язиком: рецепт приготування
3.8
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 свинячий язик (можна замінити яловичим)
  • 250 гр майонезу
  • 200 гр маринованих огірків (можна замінити свіжими)
  • 2 яйця
  • 100 гр сиру
  • 1 лавровий лист
  • 3 горошини чорного перцю
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлі закип'ятити велику кількість води, додати лавровий лист, горошини перцю та опустити промитий свинячий язик. Після закипання зняти піну та варити свинячий язик до готовності 1,5 години при слабкому кипінні.
  2. Яйця скласти в окрему каструлю, залити холодною водою догори і поставити на вогонь. Проварити протягом 10 хвилин після закипання, злити окріп і влити холодну воду. Залишити яйця остигати в холодній воді (періодично міняти її в міру нагрівання).
  3. Мариновані або вимиті огірки порізати тонкою соломкою. Сир натерти на великій тертці або нарізати дуже дрібними кубиками. Відварений язик вийняти з окропу і відразу ж зняти з нього шкіру під струменем крижаної води.
  4. Яйця очистити від шкаралупи і натерти на тертці або дуже дрібно нарізати. Очищений від шкіри язик порізати соломкою, з'єднати в салатниці з маринованими/свіжими огірками, яйцями, сиром (залишити трохи для прикраси), посолити та перемішати.
  5. Заправити салат зі свинячим язиком майонезом, ретельно перемішати і прикрасити тертим сиром, що залишився. Подавати салат до столу бажано одразу після приготування. Смачного!

Салат зі свинячим язиком можна подавати як окрему страву або як гарнір до основної страви. Це ідеальна страва для літнього часу, коли овочі та зелень мають яскраві та соковиті смаки.

Крім того, свинячий язик є цінним джерелом білка та заліза. Він також містить багато вітамінів групи В та цінних мінеральних речовин. Мариновані огірки, у свою чергу, містять багато клітковини, яка допомагає покращити роботу кишківника.