Рецепт салату Фаворит

Рецепт салату Фаворит
3.8
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр свіжих печериць
  • 300 гр яловичого язика
  • 250 гр свинини (можна замінити яловичиною)
  • 200 гр маринованих огірків
  • 100 гр шинки
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина
  • невеликий пучок листя салату
  • 1-2 ст. маринованого імбиру (не обов'язково)
  • 2 ст. оцту 9%
  • пів-ч.л. цукру
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлі закип'ятити близько 2 л води, додати лавровий лист, кілька горошин перцю, потім опустити промиту свинину і язик. Після повторного закипання трохи зменшити вогонь і варити до готовності при слабкому кипінні води (язик і яловичину близько 1,5-2 годин, а свинину в межах 2,5 годин).
  2. Варений язик вийняти з окропу і відразу ж зняти з нього шкіру під струменем крижаної води. Готові м'ясні продукти остудити та порізати разом із шинкою невеликою соломкою. Гриби ретельно вимити, обсушити та порізати невеликими шматочками.
  3. На сковороді розігріти 1-2 ст. рослинного масла і викласти печериці, смажити їх на невеликому вогні близько 10 хвилин. Коли вся рідина випарується зі сковороди, трохи збільшити вогонь і просмажити гриби до рум'яності протягом 2-3 хвилин, якнайчастіше помішуючи. Ближче до кінця смаження посолити їх до смаку.
  4. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями, скласти в сито і ошпарити окропом. Перекласти цибулю в миску, додати оцет, цукор і добре перемішати, залишити маринуватися на 15 хвилин.
  5. Болгарський перець вимити, очистити від насіння та порізати тонкою соломкою. Маринований імбир обсушити на серветці та дрібно нарізати гострим ножем. Мариновані огірки нарізати соломкою, з'єднати в салатниці разом з усіма м'ясними продуктами, додати смажені гриби, мариновану цибулю (разом з маринадом), болгарський перець, імбир, посолити та поперчити до смаку, перемішати.
  6. У готовий салат Фаворит можна додати трохи оцту, спецій або олії до смаку. Накрити салатницю кришкою та прибрати в холодильник як мінімум на 2-3 години. Вийняти салатницю з холодильника, листя салату промити під струменем прохолодної води та обсушити.
  7. Викласти салат Фаворит порційно або на велику тарілку, попередньо підстеливши на тарілки салатне листя. Смачного!

Салат Фаворит - це страва, яка готується трохи довше, ніж звичайний салат, але вона зовсім не складна у виконанні. Цей салат можна приготувати заздалегідь, а потім насолоджуватися його смаком на святковому столі, коли гості вже зібралися разом.