Рецепт салату Фаворит
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр свіжих печериць
- 300 гр яловичого язика
- 250 гр свинини (можна замінити яловичиною)
- 200 гр маринованих огірків
- 100 гр шинки
- 1 болгарський перець
- 1 цибулина
- невеликий пучок листя салату
- 1-2 ст. маринованого імбиру (не обов'язково)
- 2 ст. оцту 9%
- пів-ч.л. цукру
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- У каструлі закип'ятити близько 2 л води, додати лавровий лист, кілька горошин перцю, потім опустити промиту свинину і язик. Після повторного закипання трохи зменшити вогонь і варити до готовності при слабкому кипінні води (язик і яловичину близько 1,5-2 годин, а свинину в межах 2,5 годин).
- Варений язик вийняти з окропу і відразу ж зняти з нього шкіру під струменем крижаної води. Готові м'ясні продукти остудити та порізати разом із шинкою невеликою соломкою. Гриби ретельно вимити, обсушити та порізати невеликими шматочками.
- На сковороді розігріти 1-2 ст. рослинного масла і викласти печериці, смажити їх на невеликому вогні близько 10 хвилин. Коли вся рідина випарується зі сковороди, трохи збільшити вогонь і просмажити гриби до рум'яності протягом 2-3 хвилин, якнайчастіше помішуючи. Ближче до кінця смаження посолити їх до смаку.
- Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями, скласти в сито і ошпарити окропом. Перекласти цибулю в миску, додати оцет, цукор і добре перемішати, залишити маринуватися на 15 хвилин.
- Болгарський перець вимити, очистити від насіння та порізати тонкою соломкою. Маринований імбир обсушити на серветці та дрібно нарізати гострим ножем. Мариновані огірки нарізати соломкою, з'єднати в салатниці разом з усіма м'ясними продуктами, додати смажені гриби, мариновану цибулю (разом з маринадом), болгарський перець, імбир, посолити та поперчити до смаку, перемішати.
- У готовий салат Фаворит можна додати трохи оцту, спецій або олії до смаку. Накрити салатницю кришкою та прибрати в холодильник як мінімум на 2-3 години. Вийняти салатницю з холодильника, листя салату промити під струменем прохолодної води та обсушити.
- Викласти салат Фаворит порційно або на велику тарілку, попередньо підстеливши на тарілки салатне листя. Смачного!
Салат Фаворит - це страва, яка готується трохи довше, ніж звичайний салат, але вона зовсім не складна у виконанні. Цей салат можна приготувати заздалегідь, а потім насолоджуватися його смаком на святковому столі, коли гості вже зібралися разом.