Салат "Ненажерка з квасолею" - рецепт з куркою та овочами
Кухня
Інгредієнти:
- 1 середня куряча грудка
- банку консервованої червоної квасолі у власному соку (400-500 гр)
- 4 середні мариновані огірки
- 200 гр свіжої або замороженої стручкової квасолі
- 1 велика морква
- 1 велика цибулина
- 2 ст. сметани
- 2 ст. майонезу
- кілька гілочок петрушки та/або кропу
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- У каструлі закип'ятити близько 1 л води, додати кілька горошин перцю та опустити туди промиту грудку. Варити курячі грудки протягом 25 хвилин після закипання на помірному вогні. Потім вийняти курку з киплячого бульйону на тарілку і залишити остигати.
- Поки вариться грудка, приготувати овочі для салату Ненажера. Квасолю відкинути на друшляк, дати стекти рідини і перекласти в салатницю. Стручкову квасолю всипати в окрему каструлю з киплячою підсоленою водою, довести до кипіння і проварити до готовності приблизно 3-4 хвилини.
- Відкинути стручкову квасолю на друшляк і дати стекти воді. Цибулю очистити і нарізати тонкими четвертинками, моркву очистити і натерти на великій тертці. На сковороду влити пару ложок олії і викласти подрібнену цибулю, обсмажити на невеликому вогні до прозорості, періодично помішуючи лопаткою (3-4 хвилини).
- Додати в сковороду ще ложку олії, всипати терту моркву і перемішати. Обсмажувати овочі на середньому вогні, періодично помішуючи, до м'якості моркви (2-3 хвилини). Зняти сковороду з вогню та залишити до повного остигання.
- Варену грудку очистити від шкіри та кісток, порізати філе невеликими кубиками або розібрати руками на волокна. Мариновані огірки натерти на тертці для корейської моркви або нарізати тонкою соломкою.
- З'єднати в одній мисці консервовану і стручкову квасолю, курку, засмажку овочеву, мариновані огірки, посолити за смаком і ретельно перемішати. Зелень промити і дрібно нарізати, додати в салат, заправити його сумішшю сметани з майонезом і знову перемішати.
- Подавати салат Ненажера з квасолею можна відразу після приготування, але бажано дати йому трохи настоятися в холодильнику. При подачі кожну порцію можна прикрасити сухариками або салатним листям. Смачного!