Салат "Ненажерка з квасолею" - рецепт з куркою та овочами

Салат "Ненажерка з квасолею" - рецепт з куркою та овочами
4.0
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середня куряча грудка
  • банку консервованої червоної квасолі у власному соку (400-500 гр)
  • 4 середні мариновані огірки
  • 200 гр свіжої або замороженої стручкової квасолі
  • 1 велика морква
  • 1 велика цибулина
  • 2 ст. сметани
  • 2 ст. майонезу
  • кілька гілочок петрушки та/або кропу
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлі закип'ятити близько 1 л води, додати кілька горошин перцю та опустити туди промиту грудку. Варити курячі грудки протягом 25 хвилин після закипання на помірному вогні. Потім вийняти курку з киплячого бульйону на тарілку і залишити остигати.
  2. Поки вариться грудка, приготувати овочі для салату Ненажера. Квасолю відкинути на друшляк, дати стекти рідини і перекласти в салатницю. Стручкову квасолю всипати в окрему каструлю з киплячою підсоленою водою, довести до кипіння і проварити до готовності приблизно 3-4 хвилини.
  3. Відкинути стручкову квасолю на друшляк і дати стекти воді. Цибулю очистити і нарізати тонкими четвертинками, моркву очистити і натерти на великій тертці. На сковороду влити пару ложок олії і викласти подрібнену цибулю, обсмажити на невеликому вогні до прозорості, періодично помішуючи лопаткою (3-4 хвилини).
  4. Додати в сковороду ще ложку олії, всипати терту моркву і перемішати. Обсмажувати овочі на середньому вогні, періодично помішуючи, до м'якості моркви (2-3 хвилини). Зняти сковороду з вогню та залишити до повного остигання.
  5. Варену грудку очистити від шкіри та кісток, порізати філе невеликими кубиками або розібрати руками на волокна. Мариновані огірки натерти на тертці для корейської моркви або нарізати тонкою соломкою.
  6. З'єднати в одній мисці консервовану і стручкову квасолю, курку, засмажку овочеву, мариновані огірки, посолити за смаком і ретельно перемішати. Зелень промити і дрібно нарізати, додати в салат, заправити його сумішшю сметани з майонезом і знову перемішати.
  7. Подавати салат Ненажера з квасолею можна відразу після приготування, але бажано дати йому трохи настоятися в холодильнику. При подачі кожну порцію можна прикрасити сухариками або салатним листям. Смачного!