Салат "Ніженка": простий рецепт з пікантним смаком

Салат "Ніженка": простий рецепт з пікантним смаком
3.8
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 огірки
  • 400 гр шинки
  • 3 яйця
  • 200 гр твердого сиру
  • майонез - за смаком
  • 2 зубчики часнику
  • невеликий пучок петрушки
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця скласти в каструлю, залити холодною водою догори і поставити на сильний вогонь. Після закипання зменшити вогонь до середнього та варити яйця протягом 10 хвилин. Злити окроп, залити варені яйця крижаною водою і залишити до повного остигання.
  2. Огірки вимити і порізати соломкою чи кубиками разом із шинкою. Сир нарізати маленькими кубиками або натерти на великій тертці. Зелень промити та дрібно нарізати. Яйця очистити від шкаралупи і натерти на великій тертці, з'єднати з іншими інгредієнтами в одній салатниці, посолити за смаком і перемішати.
  3. Часник очистити, пропустити через часникодавку або натерти на тертці і змішати з майонезом. Заправити салат Ніженка часниковим соусом і перемішати, бажано подавати відразу після приготування. Смачного!

Цікаві факти про інгредієнти:

  • Огірки містять велику кількість вітаміну С, калію та магнію, що допомагає знижувати кров'яний тиск та підтримує здоров'я серця.
  • Шинка містить білки, залізо та вітаміни групи В. Цінні речовини шинки необхідні для здорового функціонування організму.
  • Яйця - це джерело високоякісних білків та жирних кислот, необхідних для підтримки здоров'я мозку та нервової системи.
  • Сир містить білки та кальцій, необхідні для здоров'я кісток та зубів.
  • Часник містить алліцин, який має антибактеріальні та протизапальні властивості, і може допомогти знизити ризик розвитку захворювань серця та діабету.

Тепер ви знаєте, як готувати простий та смачний салат "Ніженка", який буде ідеальним доповненням до будь-якого обіду або перекусу. Насолоджуйтеся!