Салат зі спаржі та фетою

Салат зі спаржі та фетою
4.1
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 180 гр спаржевої квасолі
  • 100 гр фети чи бринзи
  • 70-80 гр свіжої руколи
  • пів-лимона
  • 2 ст. діжонської гірчиці
  • 2 ст. оливкової олії
  • 1 ч. л. меду
  • 1/3 ч. л. сушеного орегано
  • 1/3 ч. л. сушеного базиліка
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Руколу промити, порвати на невеликі шматочки і скласти в салатницю.
  2. Видалити у спаржі тверду частину стебла, м'які стеблини промити і всипати в каструлю з великою кількістю підсоленої води, що кипить.
  3. Варити квасолю до готовності протягом 2 хвилин і відкинути на друшляк.
  4. Лимон покласти в миску з гарячою водою та залишити на пару хвилин.
  5. У невеликій мисці з'єднати оливкову олію з медом і ретельно розмішати.
  6. З половини лимона вичавити сік і процідити його через сито, з'єднати з медовим соусом, додати гірчицю і збити все виделкою до однорідного кольору і консистенції.
  7. Викласти поверх руколи спаржеву квасолю, що залишилася, і полити її половиною соусу.
  8. Фету порізати дрібними кубиками або поламати руками і викласти поверх салату, залити соусом, що залишився.
  9. Подавати салат зі спаржі до столу одразу після приготування. Смачного!

Спаржа містить багато вітамінів та мінералів, таких як вітаміни С, К та фолієва кислота, а також калій та магній. Її регулярне споживання може покращити здоров'я шлунково-кишкової системи та зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Фета або бринза - джерело білка та кальцію, що необхідні для зміцнення кісток та м'язів.

Цей салат - чудовий вибір для тих, хто прагне зберігати своє здоров'я та бути у формі. Він містить мало калорій та насичує організм корисними речовинами.