Салат зі спаржі та фетою
Кухня
Інгредієнти:
- 180 гр спаржевої квасолі
- 100 гр фети чи бринзи
- 70-80 гр свіжої руколи
- пів-лимона
- 2 ст. діжонської гірчиці
- 2 ст. оливкової олії
- 1 ч. л. меду
- 1/3 ч. л. сушеного орегано
- 1/3 ч. л. сушеного базиліка
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Руколу промити, порвати на невеликі шматочки і скласти в салатницю.
- Видалити у спаржі тверду частину стебла, м'які стеблини промити і всипати в каструлю з великою кількістю підсоленої води, що кипить.
- Варити квасолю до готовності протягом 2 хвилин і відкинути на друшляк.
- Лимон покласти в миску з гарячою водою та залишити на пару хвилин.
- У невеликій мисці з'єднати оливкову олію з медом і ретельно розмішати.
- З половини лимона вичавити сік і процідити його через сито, з'єднати з медовим соусом, додати гірчицю і збити все виделкою до однорідного кольору і консистенції.
- Викласти поверх руколи спаржеву квасолю, що залишилася, і полити її половиною соусу.
- Фету порізати дрібними кубиками або поламати руками і викласти поверх салату, залити соусом, що залишився.
- Подавати салат зі спаржі до столу одразу після приготування. Смачного!
Спаржа містить багато вітамінів та мінералів, таких як вітаміни С, К та фолієва кислота, а також калій та магній. Її регулярне споживання може покращити здоров'я шлунково-кишкової системи та зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Фета або бринза - джерело білка та кальцію, що необхідні для зміцнення кісток та м'язів.
Цей салат - чудовий вибір для тих, хто прагне зберігати своє здоров'я та бути у формі. Він містить мало калорій та насичує організм корисними речовинами.