Салат з кореня селери - простий рецепт з пікантним смаком

Салат з кореня селери - простий рецепт з пікантним смаком
4.8
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг кореня селери
  • кілька гілочок петрушки
  • 50 мл рослинної олії
  • 2 ст. лимонного соку
  • 1 ст. винного оцту
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Корінь селери вимити і опустити в каструлю з киплячою та злегка підсоленою водою. Варити до м'якості протягом 45 хвилин. Потім злити воду і залишити селера до повного остигання.
  2. Приготувати заправку для салату: змішати винний оцет з лимонним соком та олією, збити вилкою до однорідності. Корінь очистити від шкірки і нарізати тонкими скибочками, можна натерти на тертці для корейської моркви.
  3. Петрушку промити і дрібно нарізати, з'єднати із заправкою та селера в одній мисці. Подавати салат з кореня селери до столу як овочевий гарнір. Смачного!

Цікавий факт: Корінь селери - багатий джерелом вітамінів та мінералів, зокрема калію, кальцію, фосфору та вітамінів В та С. Він також містить антиоксидданти, які захищають клітини від пошкодження та зменшують ризик розвитку деяких захворювань, таких як серцево-судинні та онкологічні захворювання. Тому салат з кореня селери не тільки смачний, але і корисний для здоров'я.

Крім того, цей салат можна поєднувати з різними іншими інгредієнтами, щоб додати різноманітності в харчуванні. Наприклад, можна додати кусочки свіжих або консервованих овочів, які підійдуть за смаком, або ж додати твердий сир, який підійде для дієтичного харчування.

Також, замість винного оцту можна використовувати яблучний оцет або бальзамічний оцет, щоб змінити смак заправки. Або додати трохи меду для того, щоб зробити заправку трохи солодшою.