Салат зі смаженими грибами та крабовими паличками

Салат зі смаженими грибами та крабовими паличками
4.0
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр свіжих печериць (або інших грибів)
  • 250 гр крабових паличок
  • 3 яйця
  • 1 морква (не обов'язково)
  • 1 невелика цибулина (або половина середньої)
  • сіль та перець за смаком
  • майонез для заправки
  • свіжа зелень для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Розігріти каструлю з водою і додати яйця. Після закипання зменшити вогонь і варити яйця до готовності протягом 10 хвилин.
  2. Гриби вимити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Білі гриби або шампіньйони не потребують попередньої обробки, інші гриби слід відварити в киплячій підсоленій воді протягом близько 20 хвилин.
  3. Цибулю очистити та порізати тонкими четвертинками, моркву очистити та натерти на крупній терці. На сковороді розігріти декілька ложок рослинної олії та виложити цибулю з морквою, смажити овочі до м'якості, близько 2-3 хвилини. Тарілку викласти паперовою серветкою та виложитжарені овочі на неї, щоб зняти надлишок олії.
  4. На тій же сковороді розігріти залишки масла і посмажити на ній порізані гриби до готовності протягом 10-15 хвилин, помішуючи періодично. Потім переложити смажені гриби на окрему тарілку, також застелену паперовою серветкою.
  5. Крабові палички порізати невеликими кружечками. На сковорідку влити ще ложку рослинної олії та розігріти її. Висипати на розігріту сковорідку крабові палички та смажити їх на помірному вогні, періодично помішуючи, до легкої рум'яності. Після цього крабові кружочки повинні повністю розплутатися і перетворитися на смужки.
  6. Переложити смажені крабові палички на окрему тарілку, також застелену паперовою серветкою. Варені яйця повністю охолодити у холодній воді, очистити від шкаралупи та розтерти виделкою.
  7. Змішати в салатнику варені яйця, смажені гриби, крабові смужки, цибулю з морквою, посолити та поперчити за смаком, перемішати.
  8. Заправити салат майонезом, перемішати та подати до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!