Салат з лососем

Салат з лососем
4.4
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 картоплі
  • близько 200 г консервованої кукурудзи
  • 170 г слабосолоного лосося
  • 150 г майонезу
  • 2 яйця
  • 1 велика цибуля
  • 1 середня морква
  • 50-70 мл класичного йогурту
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. В каструлю покласти яйця, залити їх великою кількістю холодної води і поставити на вогонь. Після закипання додати до каструлі трохи солі, покласти помиті картоплю та моркву. Після закипання зменшити вогонь і варити все 10 хвилин.
  2. Лосось зложити в окрему миску, залити його підсоленою киплячою водою і накрити кришкою на 3 хвилини. Потім відкинути лосося на дуршлаг, дати стекти воді і очистити його від шкіри, голови та хвоста. Яйця вийняти з каструлі з овочами приблизно через 10 хвилин після закипання і покласти їх в миску з холодною водою на кілька хвилин.
  3. Охолоджені яйця очистити від шкаралупи та натерти на крупній терці. Від лосося відрізати декілька шматочків (для прикраси готового салату), а решту порізати дрібненькими шматочками.
  4. Через 15-20 хвилин після того, як зварилися яйця, слід злити воду з каструлі і охолодити варені овочі. Листя салату промити та обсушити, консервовану кукурудзу злити від рідини. Цибулю слід нарізати кільцями, покласти в невелику ємність, додати пів чайної ложки солі, 1 чайну ложку цукру, близько 1 столової ложки оцту та добре перемішати. Залишити цибулю на маринування на 5-10 хвилин, потім промити водою та обсушити.
  5. Очищені варені овочі почистити, моркву дрібно натерти, а картоплю нарізати дуже маленькими квадратиками. В невеликій мисці змішати майонез з класичним йогуртом та розмішати до однорідного кольору та консистенції.
  6. Дно великої та плоскої тарілки встилаємо салатними листями, зверху ставимо салатне кільце або кільце від розбірної форми для випічки (не обов'язково, але з ним приготування слоєного салату буде простіше). Першим шаром кладемо різану картоплю, покриваємо її майонезним соусом (можна переложити в пакет для зберігання, перед цим відрізавши маленький кутик).
  7. Зверху на покриту майонезом картоплю кладемо нарізаний лосось, покриваємо його маринованою цибулею та змащуємо соусом. Покриваємо цибулю очищеними креветками, посипаємо натертими яйцями та змащуємо майонезним соусом. Наступним шаром кладемо консервовану кукурудзу, покриваємо її натертою морквою та змащуємо соусом.
  8. Прикрасити готовий салат з лососем на свій смак, можна використовувати декілька шматочків відрізаного лосося, декоративні зелені або свіжі овочі. Перед подачею листковий салат з лососем потрібно дати настоятися близько 2 годин у холодильнику, щоб всі шари просочилися соусом та смаковими властивостями один одного.

Листковий салат з лососем - це прекрасна ідея для будь-якої вечері з друзями або родиною. Він дуже оригінальний та поживний, а головне - легкий у приготуванні. Подавайте його до столу і насолоджуйтеся яскравими смаками та ароматами цьої незабутньої страви.