Листковий салат з крабовим м'ясом
Кухня
Інгредієнти:
- 2 помідори невеликого розміру
- 4 яйця
- 200 г крабових паличок
- 150 г твердого сиру
- 100 г слабосолоної сьомги
- 1 середній огірок
- 1 невелика фіолетова цибулина
- майонез (за бажанням)
Інструкції:
- Варіть яйця в каструлі з холодною водою протягом 10 хвилин після закипання.
- Обшпарте кип'ятком порізану цибулю.
- Помийте і поріжте тонкими кружочками огірок, нарізайте тонкі скибочки сьомги та крабових паличок.
- Очистіть від насіння та поріжте на дрібні кубики помідори. Натріть твердий сир на крупну терку.
- Перенесіть варені яйця у миску з холодною водою і залиште на 5 хвилин. Очистіть від шкаралупи та натріть білки та жовтки окремо на крупну терку.
- Складайте слої салату на великому плоскому блюді у такому порядку: терті білки, скибочки сьомги, обшпарена цибуля, помідори, кружочки крабових паличок, огірок, тертий сир, при цьому кожен шар і поверхню салату змащувати майонезом.
- Прикрасьте готовий листковий крабовий салат тертими жовтками.
- Подавайте салат зразу після приготування або залиште його на декілька годин у холодильнику, щоб він настоявся і смаки стали ще насиченішими.