Рецепт салату з яловичої печінки
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г яловичої печінки
- 3 середні картоплі
- 3 цибулі
- 1 велика морква
- 3 яйця
- 3 солених огірків
- 100-120 г майонезу
- кілька гілочок зелені для прикраси
- сіль та перець за смаком
Інструкції:
- Яловичу печінку рекомендується замочити на півгодини в суміші молока з водою (або можна використовувати тільки молоко або тільки воду). Промити яловичу печінку і опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Після закипання зменшити вогонь і варити печінку при слабкому кипінні протягом близько 30 хвилин.
- За бажанням, печінку можна не варити, а смажити. Для цього потрібно помити печінку, порізати на смужки і пожарити в 2-3 ст.л. розігрітого рослинного масла до готовності та рум'яного кольору. Смажити потрібно на середньому або сильному вогні, періодично помішуючи.
- У каструлю з великою кількістю холодної води покласти яйця і поставити на вогонь. Картоплю ретельно помити і додати до яєць після закипання води. Варити яйця після закипання 10 хвилин (потім переложити в миску з холодною водою), а картоплю варити ще близько 30 хвилин до м'якості.
- Охолонуті яйця очистити від шкаралупи та розділити на білки та жовтки. Білки натерти на крупній терці, жовтки - на дрібній та скласти їх у різні тарілки. Варену картоплю витягнути з каструлі та залишити охолоджуватися. Солені огірки віджати від розчину та порізати на дрібні квадратики.
- Очистити варену картоплю та свіжу моркву від шкірки, натерти на терці та скласти на окремі тарілки. На сковорідці розігріти декілька ложок рослинної олії та виложити терту моркву. Смажити на середньому вогні до м'якості близько 2-3 хвилин та переложити на тарілку, застелену паперовим рушником.
- Цибулю очистити та нарізати дрібними шматочками, обсмажити на сковорідці в розігрітій рослинній олії та переложити на окрему тарілку, застелену паперовим рушником. Варену печінку необхідно охолодити та порізати смужками.
- На дно плоскої тарілки або салатниці покласти терту картоплю, трохи поперчити. Покрити картоплю шаром різаних огірків, потім жареною морквою та рівномірно змастити майонезом.
- Виложити яловичу печінку, покрити її смаженою цибулею та рівномірно змастити майонезом. Наступним шаром викласти терті яєчні білки та рівномірно покрити всю верхню частину салату залишками майонезу. Прикрасити страву тертими жовтками та поставити у холодильник.
- Салат з яловичої печінки повинен настоятися в холодильнику принаймні 2 години. Перед подачею до столу його можна прикрасити свіжою зеленню.