Салат Обжорка

Салат Обжорка
4.1
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр печериць
  • 400 гр копченої курячої грудки (можна замінити свіжим курячим філе)
  • 300 гр свіжих огірків
  • 150 гр морквини по-корейськи
  • 150 гр чорносливу
  • 3 ст.л. майонезу

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви замінюєте копчену курячу грудку свіжою, потрібно опустити її в каструлю з киплячою підсоленою водою і відварити протягом півгодини до готовності. Копчену/варену грудку порізати невеликими кубиками.
  2. Печериці ретельно вимити і порізати вздовж на половинки. Кожну половинку гриба порізати тонкими пластинками. На сковорідці розігріти кілька ложок олії й обсмажити на ній печериці до рум'яності протягом 10-12 хвилин на середньому вогні. Ближче до кінця посолити гриби за смаком.
  3. Чорнослив скласти в невелику ємність і залити гарячою водою, залишити його на 10-15 хвилин. Огірки порізати дрібною соломкою або маленькими кубиками. Злити воду з чорносливу і порізати його соломкою.
  4. Скласти салат Ненажерка шарами в такій послідовності: на дно круглої форми для випічки або салатниці викласти шар обсмажених і остиглих грибів, покрити їх шаром м'яса. Курку змастити тонким шаром майонезу.
  5. Наступним шаром викласти морквину по-корейськи, потім чорнослив, змастити майонезом. Викласти на майонез подрібнені огірки, також змастити їх майонезом. За бажанням повторити всі шари салату в тому ж порядку.
  6. Накрити миску харчовою плівкою і відправити в холодильник. Салат Обжорка має настоятися в холодильнику не менше 4 годин. Потім можна вийняти форму, обережно перевернути її вміст на плоску тарілку і подавати до столу. Смачного!

Якщо ви хочете додати особливий акцент до салату "Ненажерка", спробуйте прикрасити його свіжими зеленими травами або посипати тонкими нарізаними кінзою листочками. Це надасть страві ще більш апетитного вигляду та підкреслить її смакові якості.