Салат "Шубка лисиці" з оселедцем
Кухня
Інгредієнти:
- 1 слабосолений оселедець
- 2 картоплини
- 2 цибулини
- 2 моркви
- 3 яйця
- 1 банка маринованих печеріць (приблизно 200-300 г)
- 150-200 г майонезу
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- У каструлю покласти яйця, залити їх багатою кількістю холодної води і поставити на вогонь. Після закипання додати очищену картоплю, трохи посолити і довести до кипіння.
- Варити яйця 10 хвилин, а потім перекласти їх у миску або каструлю з холодною водою і залишити до повного охолодження. Картоплю варити ще 20-30 хвилин до м'якості.
- Тим часом очистити і нарізати дрібними шматочками цибулю, моркву очистити і натерти на крупній тертці. На сковороді розігріти кілька ложок рослинної олії і виложити на неї цибулю.
- Смажити цибулю потрібно на невеликому вогні приблизно 5-7 хвилин. Потім додати моркву і смажити ще кілька хвилин, поки вона не стане м'якою. Зняти суміш з вогню і поділити на дві рівні частини, промокнути обидві серветками від надлишкової жиру.
- Очистити оселедець від шкірки та кісток, нарізати філе дрібними кубиками. Охолоджену картоплю натерти на крупній тертці. Яйця очистити від шкаралупи і натерти на крупній тертці. Вийняти мариновані гриби з маринаду і нарізати на пластинки.
- Покласти салат на велику плоску тарілку шарами: картопля, майонез, оселедець, овочева суміш (половина), мариновані гриби, майонез, натерті яйця, друга частина овочевої суміші.
- Змастити все тонким шаром майонезу і поставити в холодильник на півгодини-годину, щоб цей надзвичайний салат просочився як слід. Перед подачею можна прикрасити салат свіжою зеленню або майонезом. Смачного!
Існує багато цікавих рецептів української кухні, які вражають своїм смаком та виглядом. Салати є важливою частиною української традиційної кулінарії, тому варто спробувати їх усім! Вони часто приготовляються на святкові заходи або просто на сімейний обід. Спробуйте і насолоджуйтесь унікальними смаками української кухні!