Салат "Шубка лисиці" з оселедцем

Салат "Шубка лисиці" з оселедцем
4.3
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 слабосолений оселедець
  • 2 картоплини
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 3 яйця
  • 1 банка маринованих печеріць (приблизно 200-300 г)
  • 150-200 г майонезу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. У каструлю покласти яйця, залити їх багатою кількістю холодної води і поставити на вогонь. Після закипання додати очищену картоплю, трохи посолити і довести до кипіння.
  2. Варити яйця 10 хвилин, а потім перекласти їх у миску або каструлю з холодною водою і залишити до повного охолодження. Картоплю варити ще 20-30 хвилин до м'якості.
  3. Тим часом очистити і нарізати дрібними шматочками цибулю, моркву очистити і натерти на крупній тертці. На сковороді розігріти кілька ложок рослинної олії і виложити на неї цибулю.
  4. Смажити цибулю потрібно на невеликому вогні приблизно 5-7 хвилин. Потім додати моркву і смажити ще кілька хвилин, поки вона не стане м'якою. Зняти суміш з вогню і поділити на дві рівні частини, промокнути обидві серветками від надлишкової жиру.
  5. Очистити оселедець від шкірки та кісток, нарізати філе дрібними кубиками. Охолоджену картоплю натерти на крупній тертці. Яйця очистити від шкаралупи і натерти на крупній тертці. Вийняти мариновані гриби з маринаду і нарізати на пластинки.
  6. Покласти салат на велику плоску тарілку шарами: картопля, майонез, оселедець, овочева суміш (половина), мариновані гриби, майонез, натерті яйця, друга частина овочевої суміші.
  7. Змастити все тонким шаром майонезу і поставити в холодильник на півгодини-годину, щоб цей надзвичайний салат просочився як слід. Перед подачею можна прикрасити салат свіжою зеленню або майонезом. Смачного!

Існує багато цікавих рецептів української кухні, які вражають своїм смаком та виглядом. Салати є важливою частиною української традиційної кулінарії, тому варто спробувати їх усім! Вони часто приготовляються на святкові заходи або просто на сімейний обід. Спробуйте і насолоджуйтесь унікальними смаками української кухні!