Салат "Коханка" з куркою
Кухня
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка або 2 курячі філе
- 1 середній качан пекінської капусти
- 200 г винограду (бажано сорту Кишміш)
- невеликий пучок листя салату (бажано Айсберг) - необов'язково
- 50 г фісташок (можна замінити арахісом або грецькими горіхами)
- майонез або сметана - за смаком
- сіль, перець - за смаком
Рецепт приготування:
- Куряче філе відокремити від шкіри та кісток, промити, обсушити серветками. Нарізати філе на тонкі смужки.
- На сковороду влити кілька ложок рослинного масла і обсмажити курку на сильному вогні, постійно помішуючи лопаткою, до золотистої скоринки (приблизно 5-7 хвилин).
- В кінці посолити, поперчити м'ясо за смаком, додати хмелі-сунелі або каррі, зняти сковороду з вогню й залишити охолодитись. Капусту нашинкувати, листя салату промити та обсушити.
- Виноград промити, відокремити ягоди від гілочок й розрізати навпіл. За потребою видалити кісточки з винограду. Якщо ви використовуєте сметану для заправки, додайте до неї один зубчик часнику (натерти його на тертці або пропустити через часникодавку).
- Об'єднати в одній салатниці курку з виноградом та капустою, посолити, заправити сметаною з часником або майонезом й перемішати. Кожну порцію салату викласти на свіже листя салату й посипати очищеними горішками.
- Подавати салат "Коханка" з куркою до столу бажано відразу після приготування. Смачного!
Додаткова інформація:
- Цей салат відмінно поєднує ніжність курячого м'яса з солодкуватим виноградом та хрусткістю пекінської капусти.
- Фісташки надають страві цікавий смак та текстуру. Ви можете спробувати інші види горіхів за власним бажанням.
- Салат "Коханка" виглядає дуже привабливо на святковому столі та здатен підкреслити особливу атмосферу урочистого заходу.
- Експериментуйте зі спеціями та заправками, щоб надати салату своєї унікальності та відчуття смаку.