Салат "Коханка" з куркою

Салат "Коханка" з куркою
4.1
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка або 2 курячі філе
  • 1 середній качан пекінської капусти
  • 200 г винограду (бажано сорту Кишміш)
  • невеликий пучок листя салату (бажано Айсберг) - необов'язково
  • 50 г фісташок (можна замінити арахісом або грецькими горіхами)
  • майонез або сметана - за смаком
  • сіль, перець - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Куряче філе відокремити від шкіри та кісток, промити, обсушити серветками. Нарізати філе на тонкі смужки.
  2. На сковороду влити кілька ложок рослинного масла і обсмажити курку на сильному вогні, постійно помішуючи лопаткою, до золотистої скоринки (приблизно 5-7 хвилин).
  3. В кінці посолити, поперчити м'ясо за смаком, додати хмелі-сунелі або каррі, зняти сковороду з вогню й залишити охолодитись. Капусту нашинкувати, листя салату промити та обсушити.
  4. Виноград промити, відокремити ягоди від гілочок й розрізати навпіл. За потребою видалити кісточки з винограду. Якщо ви використовуєте сметану для заправки, додайте до неї один зубчик часнику (натерти його на тертці або пропустити через часникодавку).
  5. Об'єднати в одній салатниці курку з виноградом та капустою, посолити, заправити сметаною з часником або майонезом й перемішати. Кожну порцію салату викласти на свіже листя салату й посипати очищеними горішками.
  6. Подавати салат "Коханка" з куркою до столу бажано відразу після приготування. Смачного!

Додаткова інформація:

  • Цей салат відмінно поєднує ніжність курячого м'яса з солодкуватим виноградом та хрусткістю пекінської капусти.
  • Фісташки надають страві цікавий смак та текстуру. Ви можете спробувати інші види горіхів за власним бажанням.
  • Салат "Коханка" виглядає дуже привабливо на святковому столі та здатен підкреслити особливу атмосферу урочистого заходу.
  • Експериментуйте зі спеціями та заправками, щоб надати салату своєї унікальності та відчуття смаку.