Листковий салат з горбушею: рецепт з консервованою рибою

Листковий салат з горбушею: рецепт з консервованою рибою
4.3
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • банка консервованої кукурудзи (близько 400 г)
  • 4 яйця
  • банка консервованої горбуші (близько 300-350 г)
  • 3 цибулини
  • 200 г майонезу
  • 2-3 солених або маринованих огірків
  • 4 ст. л. сметани
  • сіль, перець за смаком
  • чіпси для прикраси (не обов'язково)

Рецепт приготування:

  1. Цибулю очистити та порізати тонкими півкільцями. На сковороду влити 3-4 ст. л. рослинної олії та поставити на вогонь. У розігрітій олії обсмажити цибулю до золотистого кольору на найслабшому вогні, періодично помішуючи.
  2. Переложити обсмажену цибулю на тарілку, застелену паперовою серветкою, щоб видалити зайвий жир. Яйця розбити в невелику миску і взбити вилкою до однорідності, трохи поперчити та посолити і розмішати.
  3. На ту саму сковороду, на якій обсмажувалася цибуля, влити за необхідності ще ложку рослинної олії, розігріти і влити яєчну суміш, рівномірно розподілити її по всій сковороді. Смажити омлет на середньому вогні з кожного боку до золотисто-коричневого кольору. Переложити омлет на тарілку та залишити охолоджуватися.
  4. Відкрити банку з консервованою горбушею та злити рідину, розтерти рибу виделкою. Відкрити банку з кукурудзою та злити рідину, порізати огірки на дрібні кубики.
  5. Скласти листковий салат з горбушею в наведеному нижче порядку:
  • Викласти горбушу на блюдо або в салатник, покрити половиною обсмаженої цибулі , викласти кукурудзу.
  • Добре змастити кукурудзяний шар майонезом.
  • Охолонутий омлет нарізати тонкими смужками та викласти на майонезний шар.
  • Покрити омлет залишком обсмаженої цибулі, викласти солені огірки та знову змастити шар майонезу.
  1. Листковий салат з консервованою горбушею буде смачнішим, якщо настоїться перед подачею 30-40 хвилин у холодильнику. Вийняти блюдо з холодильника, прикрасити свіжою зеленню або роздрібненими чіпсами. Смачного!

Цей рецепт можна змінювати за вашим смаком, додавати до нього свіжі овочі, замінювати горбушу на інші види консервованої риби або взагалі замінювати її на м'ясо або твердий сир. Також можна додати до салату горішки або нарізаний бекон для більш насиченого смаку. І не забувайте експериментувати та насолоджуватися новими смаками!