Салат з копченим кальмаром
Кухня
Інгредієнти:
- 3 картоплі;
- 3 середні моркви;
- 4 яйця;
- 200 г копченого кальмара;
- 1 цибуля-порей або 1 ріпчата цибуля;
- Майонез за смаком;
- Декілька листків свіжого салату;
- Сіль за смаком.
Рецепт приготування:
- Промийте листки салату, обсушіть і розмістіть на дні великої плоскої тарілки або салатника.
- Складіть яйця в каструлю, залийте великою кількістю холодної води і поставте на вогонь. Після закипання додайте картоплю та моркву (перед цим їх потрібно добре вимити). Варіть овочі та яйця на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
- Потім переложіть варені яйця у миску з холодною водою та залиште до повного охолодження. Продовжуйте варити овочі ще 15-20 хвилин до м'якості.
- Після того, як вода стече, повністю охолодіть картоплю з морквою і очистіть їх від шкірки. Яйця очистіть від шкаралупи та розділіть білки та жовтки.
- Наріжте цибулю-порей або ріпчату цибулю на тонкі півкільця, положіть у друшляк та залийте кип'ятком. Осушіть його серветкою. Копчений кальмар ріжте соломкою або кубиками однакового розміру.
- Натріть картоплю та моркву на крупній терці, покладіть у різні тарілки. Білки також потрібно натерти на крупній терці, а жовтки - на дрібній.
- На листки салату покладіть терту картоплю, трохи посоліть та змастіть майонезом. Потім покладіть терту моркву, ще раз посоліть та змастіть майонезом. Наступним шаром покладіть білки яєць, знову посоліть та змастіть майонезом.
- Покладіть на білковий шар ошпарену цибулю, змастіть майонезом, посипте тертими жовтками та рівномірно змастіть майонезом. Покладіть зверху копчений кальмар, накрийте кришкою або плівкою та поставте в холодильник.
- Салат з копченим кальмаром повинен постояти в холодильнику протягом 2-3 годин до подачі. Вийміть тарілку або салатник з холодильника, прикрасьте за своїм смаком та насолоджуйтесь!
Цей салат можна варіювати за власним бажанням, додавши до нього інші овочі або морепродукти. Наприклад, можна додати креветки, коктейльні помідори, огірки або свіжу зелень. Крім того, для приготування салату можна використовувати не тільки копчений кальмар, а й інші морепродукти, такі як креветки, мідії або оселедець.